Anda Perlukan Momentum!

Disebabkan blog ini lebih sebulan tidak update..

Hari ini saya nak kongsikan mengenai topik momentum ..

Kalau anda nak jadi seorang blogger yang serius , yang menjana pendapatan dari blog dengan lumayan, anda mestilah seorang yang rajin update blog, bukan update sekali lepas sebulan baru nak update lagi  ( contohnya saya la ni :D ) .

Blog ini mempunyai pelawat yang setia tetapi pemilik blog ini tidak serius dalam menguruskan blog beliau :D . Kesannya pelawat makin kurang.. dari 500k rank alexa kini lepas sebulan meningkat jadi 1 juta.. makin tinggi rank di alexa bermakna makin rendah jumlah pelawat.

Ok sekarang kita sambung apa itu momentum?

Ada yang berpendapat momentum ini sama dengan semangat.. ye macam sama tapi tak serupa..

Sebab nak semangat pun kena ada momentum… kalau tiada momentum semangat tu sekejap sahaja.

Pernah tak anda datang seminar rasa bersemangat , lepas balik dari seminar 3-4 hari kemudian semangat anda tu dah hilang. Pernah tak?

Antara sebabnya ialah anda TIADA MOMENTUM!

Berapa ramai kat sini yang beli ebook, beli video panduan, datang seminar, datang workshop, berguru dengan orang ini orang itu, tapi lepas seminggu lepas sebulan malah selepas bertahun-tahun..  hidup  masih sama seperti sebelum beli panduan atau dtg mana-mana seminar lagi..

Lagi sekali sebabnya ialah tiada momentum untuk terus berusaha!

Saya perhatikan orang-orang yang berjaya ini mereka ada momentum! Ibarat peluru berpandu yang sudah dilancarkan dan terus bergerak dengan sangat laju menuju sasaran..

Persoalan sekarang bagaimana untuk anda wujudkan momentum dalam diri anda?

Supaya matlamat anda tercapai! Supaya kehidupan anda lebih cepat berubah dari pelbagai aspek.. Lebih baik dari sebelum ini. ?

Jawapan yang saya berikan ini adalah berbentuk sedikit peribadi dan bagi anda yang terkesan mungkin akan menitiskan air mata.. ini yang saya pelajari dalam program IMKK..

Jawapan  : Untuk mewujudkan momentum supaya anda terus kekal berusaha sehingga berjaya ialah..

Fikirkan siapa orang yang anda paling sayang dan siapa orang yang paling anda nak lihat dia bahagia..

Ibu dan ayah anda?  Suami/isteri?  atau anak-anak anda?

Sekarang cuba fikirkan seseorang yang anda mahu lihat dia sangat bahagia.. anda sanggup buat apa sahaja asalkan dia sentiasa senyum, anda tak mahu dia menangis mengalirkan air mata apatah lagi disakiti..

Sudah? Pejamkan mata anda sekarang dan fikir sedalam-dalam..

Apa yang anda dah buat selama ini untuk bahagiakan dia?

Apa usaha anda selama ini sudah cukup?

Berapa banyak masa anda luangkan bersama dia?

Mahu tak kalau anda ada lebih banyak masa bersama dia?

Anda mesti lakukan sesuatu untuk mengubah kehidupan dia..

Buat dia lebih gembira.. lebih bahagia..

Kalau dia sakit anda nak berikan dia rawatan yang terbaik..

Kalau dia nak pergi kemana-mana anda nak berikan dia pengangkutan yang terbaik..

Kalau dia nak apa-apa anda boleh berikan yang terbaik..

Disaat usaha anda mula “down” cuba ingat insan ini & ingat semula apa tujuan anda lakukan semua ini? Kalau anda tidak lakukannya sekarang bila lagi? Masa sentiasa berjalan.. umur semakin meningkat.. mati semakin dekat.. jangan sampai anda menyesal sebab terlambat akibat dari sikap anda sendiri..

Malam ini sebelum anda tidur.. fikirkan semula apa yang saya sampaikan di blog ini..

Itu sahaja

Sekian terima kasih

Mudahnya bina perniagaan internet?

Salam hormat,

Hari ni saya agak gembira kerana diberi peluang untuk melakukan ulasan untuk satu produk yang pada saya agak ringkas tapi penulisnya berjaya menyusun kesemua kandungan dengan begitu teratur sekali..

Produk ini adalah berbentuk Ebook (Fail PDF) mempunyai 75 muka surat disertakan juga beberapa video tutorial supaya pembeli mudah faham terutama bahagian yang perlu kemahiran teknikal.

Tajuk ebook ini ialah “mudahnya bina perniagaan internet” nama penulis ebook ini pula ialah Tuan Syahmi Ahmad

Halaman jualan >> http://binaperniagaaninternet.com/specialoffer2014/

Siapakah golongan yang sesuai untuk mendapatkan produk ini?

Pada pendapat saya semua golongan yang nak memulakan perniagaan mesti dapatkan produk ini, setelah saya teliti kandungan yang dihasilkan, memang ternyata penulis menghasilkan produk ini dengan bersungguh-sungguh.

Walaupun panjangnya 75 muka surat, sedikit pun saya tidak merasa bosan membaca, ini kerana penulis ada sertakan gambar rujukan supaya mudah untuk kita fahamkan.

Sampaikan saya merasa seolah-olah menonton video tutorial sedangkan saya sedang membaca ebook!

Apa yang menariknya produk ini dengan produk-produk lain di pasaran?

KANDUNGANNYA!!

Saya sendiri terkejut, info yang dipaparkan dalam produk ini boleh dimuatkan sebanyak 75 muka surat sahaja.  Setiap perkataan yang ditaip adalah straight to the point, saya jamin sesiapa yang baca pasti terus faham!

Tinggal nak buat sahaja!

Video juga ada disertakan antaranya ialah:

1)   Cara nak edit fail html

2)   Cara design footer & header tanpa photoshop

3)   Cara hasilkan sistem pembayaran

4)   Cara upload fail ke hosting

Selain itu penulis juga ada menyediakan FACEBOOK GROUP untuk support, dalam group tersebut anda boleh mendapatkan support terus dari penulis

Preview Ruangan Download

Screen Shot 2014-03-13 at 3.00.07 PM

Preview Kandungan

Screen Shot 2014-03-13 at 2.56.11 PM

 

Video Soal Jawab bersama rakan-rakan di facebook ( Januari 2014 )

 

Salam hormat,

Terima kasih kerana masih setia menjadi pengunjung blog saya :)

Saya ada hasilkan video soal jawab bersama rakan-rakan di facebook.  Mereka tanya saya soalan lalu saya jawab dalam versi video.

Antara soalan yang diajukan ialah:

  1. Apa cara terbaik buat duit dengan adsense?

  2. Bagaimana nak dapatkan cpc yang murah dgn fb ads?

  3. Bagaimana cara terbaik promosi produk clickbank?

  4. Apa teknik promosi seo yang terbaik?

  5. Bagaimana menggunakan google planner?

  6. Apa perlu buat jika fb reject link affiliate clickbank?

  7. Bagaimana buat mailing list yg responsif?

Fuhh.. banyak lagi sebenarnya.. video ini berdurasi selama 25 minit.. agak lama juga tu tapi saya tak perasan.

Saya juga ingin memohon maaf sb video ini sy buat secara spontan jadi ada part2 yang saya tersilap contohnya di bahagian google planner tu saya sebut carian sehari.. sebenarnya carian sebulan.. bukan sehari :)

Baiklah selamat menonton ! :) semoga bermanfaat, jangan lupa klik like & share dengan yang lain-lain

 

Ikhlas

Zyan

http://pemasaranvideo.com 

Alat-alat pemasaran yang boleh digunakan (mesti bookmark)

Salam hormat, anda disarankan bookmark post ini untuk rujukan pada masa akan datang ( Ctrl + D )

updated 22 December..

Gunakan atas tanggungjawab sendiri.. jika yg berbayar pastikan bajet anda benar-benar mencukupi..  Terima kasih :)

Alat untuk kandungan

Servis Tulis Artikel Bahasa Inggeris

1) http://iwriter.com
2) http://ranking-articles.com

Article template (jika mahu menulis artikel sendiri)

1) http://jiffyarticles.com
2) http://www.writerlisamason.com/Free_Article_Templates_eBook.pdf  (free template)

Free Royalty Image

1) http://www.inmagine.com
2) http://sxc.hu
3) http://www.fotolia.com/Info/Images/FreePicsOfTheWeek

Online Video Creation

1) http://animoto.com
2) http://studio.stupeflix.com/en/

Royalty Free Music

1) http://incompetech.com/music/royalty-free/
2) http://www.royaltyfreemusic.com/free.html

Software Untuk Hasilkan Video

1) http://windows.microsoft.com/en-us/windows/get-movie-maker-download

Cara-Cara Promosi

1) Senarai Article Directory 

http://info.blogberi.com/2013/03/free-article-submission-sites-list-with.html#.Up5ovZHlIxI

2) Senarai Video Submission Directory

- http://youtube.com
https://vimeo.com
http://www.metacafe.com

3) Senarai Social Bookmarking

- http://prmsp.net
http://bizsugar.com
http://zippe.net
http://newsseed.com
http://prbookmarks.com
http://quickieclick.com
http://votetags.info
http://dzone.com
http://dekut.com

 Outsource

Keyword research

Video Creation

Content Writing

Video Distribution

5 Langkah Buat Duit Affiliate Dengan Pemasaran FB ads

(mungkin anda perlu bookmark post ini untuk rujukan dikemudian hari)

Salam Hormat,

Hari ni saya ingin berkongsi bagaimana saya buat duit dengan affiliate menggunakan facebook ads sebenarnya ada banyak cara tapi berikut merupakan cara yang saya gunakan untuk menjana RM1500 (dan akan semakin meningkat).  Ada banyak kaedah menggunakan facebook ads, tapi saya lebih selesa menggunakan kaedah fanpage + promote page post (news feed sahaja)

Screen Shot 2013-12-06 at 7.49.07 PM

Tanpa melengahkan masa mari saya kongsikan.. semoga perkongsian ini bermanfaat buat semua,

Langkah Pertama

Pilih produk affiliate, untuk affiliate di pasaran tempatan, anda mestilah pilih produk yang berkaitan dengan niche buat duit, kewangan , pelaburan, atau apa sahaja yang berkaitan untuk tujuan menambah pendapatan, kalau anda nak promosikan produk niche buat cokelat sekalipun, mestilah ada kaitan dengan buat duit dengan coklat.. Saya harap anda jelas. Bagainama nak cari produk dalam kategori niche ini? Rujuk forum wangcyber :)

Atau boleh rujuk link sini untuk lihat lebih banyak produk yang anda boleh promosikan : http://www.wangcyber.com/forum/cabaran-wc/

Langkah kedua

Buat Satu Fanpage di facebook, Jika anda tak tahu bagaimana nak hasilkan fanpage, boleh lihat video tutorial yang saya hasilkan dibawah

Selepas anda pasang fanpage anda, masukkan gambar profile page, timeline cover kemudian teruskan langkah yang ketiga

Langkah ketiga

Hasilkan satu Album sebagai album testimoni, crop apa sahaja testimoni yang ada di website jualan produk yang anda nak promosikan, lalu masukkan dalam album testimoni.  Kemudian setiap gambar letakkan link affiliate di bahagian description, Jangan lupa cloak link affiliate anda. Saya menggunakan Tinyurl.com Dan Juga Goo.gl

Mungkin anda tertanya-tanya Apa tujuan hasilkan album ini?

Tujuannya ialah supaya pelawat yang datang ke page kita nanti akan lebih yakin untuk membeli, selain itu apabila kita reply komen mereka kita boleh sertakan link album testimoni ini :)

Langkah keEmpat

Buat post di fanpage dengan gambar dan ayat untuk tujuan IKLAN!

Langkah ini sangat penting jadi sila baca betul-betul,

1) Cari gambar yang sesuai untuk tujuan iklan, nak senang letak gambar produk pun boleh, selain itu anda boleh juga letak gambar yang mempunyai unsur-unsur yang berkaitan dengan produk, atau gambar dalam bentuk emosi, seperti muka sedih, risau , kecewa,  terkejut.

PILIH 2-3 GAMBAR YANG BERLAINAN.

2) Jika anda dah pilih gambar langkah seterusnya ialah BUAT AYAT IKLAN!

Untuk buat ayat iklan yang power ni sebenarnya takde lah susah sangat… yang penting anda kena tahu siapa customer anda, anda kena kenali siapa bakal pembeli produk yang anda promosikan, kalau anda dah tahu siapa yang berpotensi tinggi untuk membeli produk itu senang untuk anda hasilkan ayat iklan, contohnya produk buat duit internet siapa yang paling berpotensi tinggi?  Mestilah mereka yang:

  • Gaji tak cukup
  • Tak banyak simpanan
  • Banyak tanggungan (anak, bini, mak ayah)
  • Banyak yang perlu dibayar (kereta, rumah, bil-bil)
  • Tak cukup masa nak berniaga offline
  • Banyak hutang

Contohnya jika gambar yang anda pilih ialah muka kecewa pastinya ayat iklan anda lebih kurang berbunyi begini:

sedih

SEDIH? KECEWA? GAJI BARU DAPAT TERUS HABIS?

Mahu jana pendapatan RM1000 sebulan secara part time?

Tanpa perlu hasilkan produk, Tanpa perlu Modal Yang tinggi..

Paling BEST Hanya luangkan masa 1 jam sahaja sehari..

Boleh buat dimana-mana sahaja. NAK TAHU TAK?

Mungkin Saya tidak mengenali anda tetapi saya tahu kenapa anda sedang membaca post ini,

Saya tahu gaji anda sebenarnya tak cukup, hujung bulan dapat gaji terus bayar kereta, bayar rumah, bayar bil letrik, air , astro , internet, barang keperluan, susu anak, lampin anak, duit belanja untuk isteri, mak ayah kat kampung pun nak kena kirim jugak! Oh pening-pening!

Sampai bila anda nak berlakon seolah-olah semuanya dalam kawalan anda hakikatnya anda dah hampir nazak, duit dalam akaun bank cukup-cukup jer, nak menyimpan pun susah! Hutang makin bertambah!

Sampai bila keadaan ini akan terus berlaku? Nak tunggu sampai bank hantar notis atau surat amaran baru nak bertindak?

BERITA BAIK UNTUK ANDA!

Biar saya tunjukkan bagaimana anda boleh menjana pendapatan melalui facebook tanpa produk sendiri, tanpa perlu simpan stok, tanpa perlu pening kepala, semuanya 100% automatik.

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

Lihat testimoni disini (masukkan link album testimoni anda)

Bayangkan jika anda menjana tambahan RM1500 setiap bulan, anda boleh bayar semua hutang anda, anda boleh beli barang keperluan, kirim duit pada mak ayah, tanpa usik 1 sen pun duit gaji! Tiap hujung bulan boleh pergi bercuti dengan keluarga tersayang <3

Anda sedar tak yang sekarang ni peluang ada di depan mata anda, Hanya satu tindakan sahaja dari anda yang akan mengubah kewangan anda!

Jika anda dapatkan sekarang harga cuma RMXX sebelum harga naik menjadi RMXXX lebih baik anda bertindak awal!

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

Masih ragu-ragu? Jangan risau, anda akan menerima akses untuk pembelajaran dalam masa kurang dari 24 jam, anda juga akan menerima support group yang boleh di akses pada bila-bila masa, boleh bertanya apa sahaja soalan yang anda kurang faham

Masih tak cukup?

Jika selepas anda menerima akses produk tetapi ANDA TAK PUAS HATI.

JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN TANPA BANYAK SOAL!

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

>> KLIK SINI (masukkan link affiliate anda disini) <<

 

Diatas ialah contoh ayat iklan yang saya hasilkan, sekiranya anda ingin tahu lebih banyak ilmu mengenai penulisan ayat iklan untuk facebook ini saya sarankan anda dapatkan panduan teknik pukau pelanggan oleh dua orang anak muda (http://internetmudah.com/blog/pukau-pelanggan ) (ketika post ini ditulis jualan sedang ditutup buat sementara)

Ayat iklan ini sebenarnya SANGAT PENTING! Sebab ini yang akan menentukan sama ada mereka mahu beli atau tidak.  Tapi berikut merupakan susunan ayat yang saya gunakan yang penting ayat mesti menyentuh EMOSI..  saya buat macam ni.. simple jer

PERSOALAN

MASALAH

PENYELESAIAN

TAWARAN

HILANGKAN KERAGUAN

 

5 Baris Ayat yang pertama (termasuk headline) – PERSOALAN

- Sangat penting disebabkan saya guna iklan NEWSFEED, jadi 5 baris ini yang akan menentukan mereka untuk baca seterusnya.. jadi saya akan masukkan unsur PERSOALAN sb itu saya masukkan tanda soal, buatkan mereka tertanya-tanya..  kemudian pada masa yg sama saya masukkan juga unsur penyelesaian tapi penyelesaian yang membuatkan tertanya-tanya..

MASALAH

- Untuk baris seterusnya Saya masukkan pula unsur-unsur masalah yang mereka sedang hadapi sekarang, ini membuatkan seolah-olah saya memahami mereka.

PENYELESAIAN

- Kemudian saya bagi tahu ada berita baik, masalah boleh selesai dengan produk sekian sekian… dalam baris ini bagi tahu sekali kelebihan produk, masukkan sekali testimoni, sama ada dalam bentuk ayat ataupun link url ke album

TAWARAN

- Berikan mereka tawaran istimewa, seperti diskaun, harga murah, tawaran terhad & sebagainya.. jangan lupa dibahagian ini anda kena masukkan link affiliate sertakan sekali ayat call to action, seperti yang anda perhatikan saya memang sengaja mengulanginya sebanyk 3 kali. supaya mereka lebih cenderung untuk KLIK!

HILANGKAN KERAGUAN

Sebagai manusia biasa memang tak lari dari sifat was-was, takut ditipu , kurang yakin dan sebagainya, untuk mengatasi masalah ini, Beritahu sahaja ada JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN jika tak puas hati. Ini yang biasa saya gunakan. Tapi pastikan pemilik produk yang ada promosikan memang ada sediakan jaminan ini. :)

Ok cukup lah bahagian ayat iklan. Bagi saya asas tulis ayat iklan ini dah cukup namun jika anda ingin belajar lebih banyak ayat-ayat yang lebih power & lebih mudah convert dapatkan pakej pukau pelanggan yang saya sebutkan tadi. sekarang langkah seterusnya pula ialah IKLAN kan post anda !

Langkah ke Lima

- Start promosikan post anda, ini dinamakan promote page post, saya lebih suka kaedah ini sebab orang boleh komen ada social proof. kita boleh reply komen mereka, jika ada komen yang negatif sila delete terus. Hanya biarkan komen-komen yang positif, semakin banyak komen yang diterima lebih banyak orang akan komen dan lebih ramai yang ambil tahu.. layan setiap komen dengan penuh berhemah, tunjukkan testimoni,  letakkan juga tips2 percuma dan nasihat pada ruangan komen untuk tingkatkan lagi keyakinan mereka,

- Target pelanggan, untuk target pelanggan saya biasanya akan letakkan umur lingkungan antara 25 – 35 iaitu golongan yang bekerja di pejabat. kemudian saya pilih lelaki sahaja yang dah berkahwin. sesuai dengan ayat iklan yang telah saya hasilkan. Nampak tak? barulah sesuai..  dalam ayat iklan saya ada masukkan ayat mengenai lampin, susu bayi, isteri, jadi x wajarlah kalau saya pilih lelaki yang masih single sbg target pelanggan saya.  Jika anda mmg bercadang untuk target pada yang masih single, pastinya ayat iklan juga berlainan, contohnya :

” Saya tahu anda masih bujang tapi nak kahwin pun tak cukup duit, awek pun takde yang minat sebab pakai kereta buruk, nak beli kereta mahal pulak tak mampu..”

- Ok itu sahaja.. jangan lupa iklankan pada newsfeed sahaja ok.

Cukup sampai sini perkongsian saya. Jika anda ingin mempelajari dengan lebih lanjut dalam bentuk video & lebih banyak yang anda boleh nampak terutama dalam bab teknikal, serta lagi banyak trick menarik untuk close sale sebagai affiliate, kebetulan ada satu produk yang baru dilancarkan yang lebih kurang sama caranya iaitu Fb affiliate income olah cikgu hafis , Saya tak sempat belek lagi video-video yang beliau hasilkan sebab esok saya dah terbang ke Indonesia, tiada banyak masa nak buat review, tapi apa yang pasti ada student cikgu hafis antara top affiliate untuk produk DVD stp, saya antara top 10 juga masa tu hehe.. Cara yang student dia promosikan adalah melalui fanpage. Oleh itu dia lancarkan panduan ebook & video khas untuk kaedah promosikan affiliate menggunakan facebook ads

(Layari  http://internetmudah.com/blog/affiliate-fb-ads )

Kalau anda tak cukup duit nak beli panduan fb affiliate income ni boleh kumpul dulu.. sementara itu boleh terus praktikkan apa yang saya kongsikan di post ini, perkongsian ini ikhlas dari saya. saya harap anda sudi share kepada rakan-rakan di facebook anda, lebih banyak pelawat yang datang lebih bersemangat untuk saya berkongsi lebih banyak ilmu yang bermanfaat! InshaAllah :)

Nantikan lebih banyak lagi perkongsian menarik dari saya!

Terima Kasih!

Ikhlas

Zyan ( fb.com/zyanfb)

Zyan Online Marketing