Mahu Bina Borang Tempahan Dengan Pantas? Cuba tengok ni..

Assalamualaikum

Terima kasih kerana masih sudi menjadi pengunjung blog saya yang indah ini :P

Untuk pos kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang kelebihan dan kebaikan borang tempahan.

Tahukah anda borang tempahan adalah sangat penting, kalau anda perhatikan mana-mana website atau blog terutama web jualan mesti ada borang.. sama ada borang tempahan atau borang untuk dihubungi.

Tujuan Sistem Borang

Antara tujuan borang ini ialah untuk “merekod ” data pelanggan anda atau bakal prospek atau sesiapa sahaja untuk pelbagai kegunaan sama ada menerima tempahan ataupun untuk tujuan menyimpan database, survey, resume & sebagainya. Kalau anda seorang peniaga yang serius, maka borang tempahan adalah satu elemen yang sangat penting untuk anda.

Baiklah, oleh sebab ada permintaan untuk hasilkan borang tempahan maka saya buatkan untuk anda khas bagaimana nak buat borang tempahan menggunakan tool percuma di internet iaitu Google Form.

google docs 3

Ya! Google form.. sangat mudah digunakan malah data yang diterima juga disusun rapi. indah mata memandang :)

Tanpa membuang masa mari kita tonton video pertama dibawah bagaimana cara membina borang tempahan  :)

Jom Tonton Video

Untuk tonton video seterusnya sila tekan butang share dibawah supaya lebih ramai yang mendapat manfaat daripada video tutorial ini :)

Video kedua saya tunjukkan bagaimana anda boleh letakkan borang ini di website anda dengan mudah sekali malah kelihatan lebih kemas & menarik.

Ini contoh borang yang saya tidak letakkan di website saya :

https://docs.google.com/forms/d/1cvS4auoiJTtwjh69cwDO4u17p1FrvJV2r_2IUdBAuL4/viewform

Ini contoh borang yang saya sudah letakkan di website saya: http://zyan.my/borang5k/  (lebih kemas dan menarik kan? :) )

Jom bantu saya sebarkan :)

 

 

Datang Seminar Hari Pertama Dapat RM5000? Bagaimana Saya Lakukan?

Assalamualaikum & salam hormat,

Pada penghujung bulan oktober yang lepas saya ada menghadiri seminar IMKK selama 4 hari yang bermula pada 23 oktober sampai 26 oktober 2014, Mungkin disebabkan aura gelombang semangat seminar IMKK itu sendiri, hari pertama sahaja saya dah kumpul RM5000+ dalam masa kurang 24 jam?  Hari kedua sampai tak menang tangan nak hantar email tempahan sampai terpaksa bawak laptop ke seminar.

Mungkin ada dikalangan anda yang RM5k tu sikit tapi bagi saya yang masih bujang malah masih duduk serumah dengan parent & tidak memiliki kereta mewah mahupun superbike..  RM5k tu adalah sangat banyak.. kalau untuk saya seorang cukup untuk 5 Bulan.. bagi anda yang sudah berkahwin mungkin cukup untuk 2 bulan.. jika anda sudah mempunyai anak seramai 2 orang mungkin cukup untuk sebulan kalau anda tinggal dibandar..  eh.. tiba2 masuk bab kewangan pula.. haha..

ok jom sambung..

Gambar dibawah ini semasa saya sedang hantar tempahan menggunakan email.. sebelum seminar IMKK bermula. Orang lain sibuk sarapan, saya sibuk hantar tempahan! Adeh..

Screen Shot 2014-11-20 at 2.40.22 PM

( saya bukan nak menunjuk tapi saya tak suka cakap tapi tak serupa bikin macam sesetengah individu yg sembang lembat tapi haprak.. anda boleh memilih untuk lihat ataupun tidak bukti transaksi ini –> http://zyan.my/wp-content/uploads/2014/10/5k.png )

Bagaimana saya lakukan ini?

1) Saya berikan tawaran yang SUKAR DITOLAK!

Untuk pengetahuan anda, apa yang saya tawarkan ialah tawaran diskaun yang GILA-GILA! yang tak pernah saya buat dan yang tak pernah diberikan pun sebelum ini!

2) Saya berikan tawaran tersebut tepat pada hari-hari perayaan atau sambutan tertentu.

3) Saya terhadkan tawaran tersebut hanya untuk beberapa hari sahaja!

======

Tiga langkah ini nampak macam mudah tapi tahukah anda ada banyak perancangan yang telah saya lakukan sebelum saya melakukan 3 langkah mudah tersebut :)

Apakah yang saya lakukan disebalik tadbir?

Apakah sistem yang saya gunakan untuk minisite?

Apakah elemen yang saya gunakan supaya prospek tekan butang order?

Semua ini saya ada ceritakan dalam pakej video case study RM5k .

Paling menarik satu sen pun saya tak keluar untuk iklan :)

KLIK DISINI 

 

Adakah anda terlepas artikel yang sebelum ini?

Artikel ini mungkin anda akan suka kerana sudah lebih 1000 orang yang menonton video tutorial ini percuma  : http://internetmudah.com/blog/buat-duit-dengan-markethealth/ 

Belum Ada Akaun Paypal? Sila Tonton Video Ini..

* Anda boleh bookmark post ini untuk rujukan kemudian hari ataupun boleh terus menaip di browser anda www.internetmudah.com/paypal

paypal22

Salam hormat & salam sejahtera

Seperti biasa..  ada permintaan dari ramai rakan fb saya untuk video panduan set up akaun paypal..

Saya mohon maaf sekiranya video dibawah tidak lengkap.. sebaiknya anda kena terus buat sendiri selepas tonton  video ini ok ^_^

Tapi sebelum itu boleh tak saya ceritakan kelebihan jika anda ada akaun paypal?

Sebenarnya banyak kelebihan.. :)

Antaranya ialah:

  • Boleh terima bayaran dari luar negara mahupun dalam negara dengan currency yang kita pilih
  • Boleh melakukan urusan jual beli dengan orang diluar malaysia dengan mudah.
  • Boleh menyediakan pembayaran secara auto contoh : lihat di pemasaranvideo.com
  • Boleh withdraw ke bank tempatan dalam masa 3 hari sahaja!
  • Paling best.. boleh shopping kat ebay… haha

Jika anda pemain affiliate luar negara, kebanyakan penganjur program affiliate menggunakan paypal sebagai medium pembayaran untuk komisen.. salah satu contoh markethealth. ( klik sini untuk maklumat lanjut )

Baiklah tanpa melengahkan masa, Jom tonton video dibawah.. :)

 

 

 

 

Belajar Pemasaran Email Cara Pantas? Mungkin ada OTAI yang akan MARAH saya…

Salam hormat dan salam sejahtera,

Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya.. sebelum saya membuat posting ini saya sudah pun melakukan survey di facebook dan ternyata permintaan sangat memberangsangkan..

email

Bunyinya mungkin agak hype tapi itu lah kenyataan..

Bagaimana belajar pemasaran email dengan pantas?

Caranya ialah dengan membaca posting ini sampai habis :p (gurau je)

Perkara asas yang anda mesti tahu..

1) Menggunakan Autoresponder

2) Hasilkan Landing page

Untuk 2 step ini anda boleh rujuk 2 video yang saya sudah sediakan dibawah.. tapi anda mesti baca artikel ini sampai habis, boleh?

Ok.. Cara paling pantas untuk anda belajar pemasaran email adalah dengan  “MENIRUVASI” orang lain yang sudah pun menggunakan pemasaran email dalam “perniagaan mereka”

Nampak tak?

Jadi bagaimana ingin MENIRUVASI ini?

1) Lihat apakah jenis autoresponder yang mereka gunakan

2) Lihat apakah jenis landing page yang mereka gunakan untuk kumpul email

3) Lihat bagaimana mereka mempromosikan landing page mereka

4) Lihat bagaimana mereka bina hubungan dengan list mereka.

No 1 hingga no 3 mungkin agak mudah bagi anda untuk melakukan pemerhatian, tetapi bagaimana dengan No. 4??

SANGAT MUDAH!

Buka email anda sekarang dan pergi ke “halaman carian” sila taipkan email from dari pengirim anda dan tekan butang ENTER!

Ini contohnya! Saya memilih salah satu pengirim mat salleh yang kerap hantar email ke saya dan saya nak tahu kenapa saya masih belum “unsubcribe” dari dia .. mesti ada sebab-sebab tertentu!

Anda boleh memilih mana-mana pengirim email di pasaran tempatan..  Terpulang lah pada anda!

Screen Shot 2014-10-01 at 9.48.49 PM

Sekarang anda boleh lihat senarai email yang dihantar kepada anda!

Bagaimana mereka mula dengan MEMBINA HUBUNGAN dengan anda!

Apakah autoresponder yang sesuai digunakan??

Bagaimana email yang ditulis dari email pertama , kedua , ketiga dan seterusnya!

Apakah TAJUK EMAIL yang mengancam!

Apakah jenis kandungan yang dihantar!

Berapa JARAK MASA email kedua dan ketiga dan seterusnya!

Semua ni anda boleh BELAJAR dari mereka sendiri..

Hanya dengan teknik ini sahaja.. Saya SUDAH BANYAK BELAJAR mengenai pemasaran email..

Hal-hal teknikal yang lain anda boleh belajar sendiri..

Yang penting kat sini ialah BAGAIMANA ANDA MEMBINA HUBUNGAN dengan LIST ANDA!

Ya..  Pemasaran email ini bukan sekadar tulis email promosi dan hantar.. kalau macam tu budak darjah 1 pun boleh buat!

Sekarang anda boleh buat dan LIHAT SENDIRI!

Bagaimana kalau anda belum pernah lagi langgan email dari sesiapa?

SAYA MINTA MAAF! anda kena mula melanggan sekarang!

Semoga artikel ini dapat membantu anda yang selama ini tertanya-tanya..

Apakah autoresponder yang terbaik..  apakah email yang perlu ditulis..

Semuanya boleh terjawab hanya dengan memerhatikan orang yang LEBIH BERPENGALAMAN melakukannya.

Lepas ini anda boleh terus take action dengan meniruvasi mereka! BUKAN TIRU BULAT-BULAT!

Tetapi anda mestilah mengubahnya supaya jadi lebih baik atau jadi LEBIH SESUAI dengan BISNES ANDA!

*Artikel ini tidak lengkap dan sampai bila-bila pun takkan lengkap.. memang ada yang kurang tapi kalau nak masukkan semua sekaligus dalam satu artikel memang tak muat, anda juga mesti rajin mencari ilmu tambahan lagi… apa yang saya share disini adalah hasil dari cara yang saya lakukan.. terpulang kepada anda mahu gunakan atau tidak :)

Berikut pula merupakan 2 video asas bagaimana membuka akaun getresponse dan juga menghasilkan landing page!

1) Buka akaun getresponse

>> klik disini untuk mendaftar akaun getresponse <<

 

Untuk video kedua iaitu landing page anda mesti tekan like dan share untuk unlock! ini bertujuan supaya lebih ramai orang mendapat manfaat dari ilmu ini,

 

 

 

 

 

Komisen USD dengan produk kecantikan? ini bukan MLM, Anda mesti tonton VIDEO FREE ini

Salam hormat dan salam sejahtera,

Terima kasih kerana sudi singgah di blog ini, seperti yang telah dijanjikan di facebook saya pada awal bulan haritu saya akan berikan video tutorial bagaimana untuk menjana komisen usd dengan hanya mempromosikan produk di markethealth

mkh

1

Jadi untuk tidak menghampakan rakan-rakan facebook saya, saya sudah pun hasilkan 8 video tutorial khas untuk anda yang berminat nak belajar

Sila tonton 2 video dibawah dahulu..

1) Penerangan mengenai website markethealth 

2) Sebab kenapa anda perlu promosikan markethealth

Untuk video seterusnya PERCUMA tetapi syaratnya anda mesti tekan butang SHARE untuk unlock video seterusnya.

Tujuannya ialah supaya lebih ramai orang dapat manfaat dari video yang saya hasilkan ini, sebab bukan mudah untuk saya hasilkan video tutorial ini.