Monthly Archives: August 2010

Pilih Produk Clickbank Yang Hasilkan Jualan!

Salam,

Hoho! lama betul saya tak update blog ni.. sori sangat sebab sibuk  berkaraoke dengan hal sendiri sampai lupa nak update.. hehehehe…. kali ni saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak pilih produk clickbank yang sesuai dipromosikan dan “menghasilkan jualan”!

Caranya? ok sekarang jom kita pergi ke http://www.clickbank.com/marketplace.htm

Kemudian…. lihat pada categories .. pilih & klik pada “health & fitness” kemudian pilih page yang tengah2..

antara page 3 hingga 7 cuba usya2 mana yang berkenan…  saya biasanya akan elakkan dari pilih page 1 dan 2 sebab persaingan sangat lah tinggi berdasarkan jumlah Grav/graviti yang ditunjukkan..

Grav = (purata) Jumlah agen affiliate yg berjaya menghasilkan jualan setiap 2 minggu!

Nasihat saya janganlah terlalu tinggi ataupun terlalu rendah… kalau boleh jangan lebih dari 150 dan kurang dari 50 dalam kes ni setelah saya belek dan usya baik punya! ada satu produk yang saya tertarik iaitu panduan meninggikan badan.. ok kenapa saya tertarik? pertama cuba tengok description .. (klik pada gambar kalau tak jelas)

Kononnya dia kata 1 sale setiap 20 visitor tapi saya agak dia ni maybe just nak gebang tipu sebab biar ramai agen promote untuk dia (siapa yang x nak untung kan?),Jadi saya andaikan 100 orang setiap 1 jualan.. hehehe… lepastu siap ada backend sales pulak tuh! masyuk la mcm ni.. boleh dapat usd77++ setiap jualan nih! hehe… kemudian saya pergi periksa web jualan dia pula.. Jom! kita pergi ke http://growtaller4idiots.com/

Ada 3 ciri yang saya utamakan apabila melihat pada web jualan mereka iaitu :  design , surat jualan , dan lagi satu “exit pop up!”

Design mestilah  simple agar pembaca tidak terganggu semasa membaca surat jualan..  surat jualan pula mestilah sangat jelas & tepat apa yang ingin disampaikan( tiada ayat bunga-bunga ok! :D )..  dan akhir sekali jenis Exit pop up apa yang digunakan oleh beliau.. saya biasanya akan pilih pop up  yg berbentuk discount.. kalau pop up yg mintak email saya akan abaikan terus ! haha.. jahat tak? terpulanglah lah kat pilihan masing.. diskaun bagi saya lagi baik… :)

Inilah cara saya dalam pemilihan produk di clickbank.. mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa Generic Cialis Online Pharmacy | Buy Cialis | Cheap Cialis | Order Generic Cialis Online without Prescription perlu pilih niche health & fitness? . bagi saya , niche ini adalah antara niche  yang paling banyak jenis pelawat yang desperate atau kata lain terdesak untuk selesaikan masalah.. terdesak nak kuruskan badan, nak jadi tinggi, nak hilangkan jerawat, nak kawin..ops.. & macam2 lagi.. mereka akan cepat2 tekan butang order ! berbanding produk lain yang mereka rasa tidak akan rugi sekiranya mereka tangguhkan pembelian..bila2 boleh datang balik dan beli..

Ok  sekarang kita dah pilih produk! mari kita serang!  untuk produk ni saya gunakan article & juga video marketing.. saya gunakan   http://freekeywords.wordtracker.com/ sebagai tool untuk memilih keyword yang sesuai…  cari sebanyak mana keyword yang sesuai. oppsss…. dah lari tajuk nih… post ni untuk pilih produk jer bukan untuk promosi.. hahaha! dun worry kita akan sambung pada post yang akan datang ok!

oh yer.. preview post yg akan datang (sedikit hasil jualan :D )

sori sb banyak sgt watermark :D

Ada sebarang kutukan atau cadangan sila utarakan terus.. tulisan yg berterabur ker.. post yg tak clear ker.. saya sedia baiki.. :)

Sila tekan Like butang FB di bawah nih.. kongsi dengan rakan-rakan anda kalau anda rasa post saya ni bermanfaat…kalau lagi ramai pelawat datang blog nih.. lagi semangatlah saya nak buat post lagi.. :D hehehe…