Video Asas Clickbank

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

Saya ada hasilkan video mengenai asas clickbank, kandungan video adalah berdasarkan hasil pertanyaan yang kerap saya terima melalui email & saya harap video ini dapat memberi manfaat buat anda terutama anda yang masih baru nak bermula.. untuk mula menonton video pergi ke >>> http://www.screencast.com/t/jdPHS83oC

Antara yang terkandung dalam kandungan video ialah:

  • Apa itu clickbank
  • Cara pilih produk di clickbank
  • kenapa perlu buat keyword research
  • kenapa perlu landing page?

(saiz video besar sangat tak boleh nak masukkan dalam blog.. )

Anda juga boleh download video berkenaan pada bahagian details

Sebarang komen dan kritikan boleh diutarakan melalui komen dibawah atau komen pada bawah video tersebut :)

p/s: Jangan lupa tekan like pada bahagian atas video tersebut dan kongsikan di facebook anda jika anda mahu lebih banyak video percuma dari saya :D

 

 

Tak Dapat Hasil Dari Internet.. Oh Sedihnye~

Post kali ni tiada kaitan dengan cara nak buat duit.. jana trafik… clickbank..seo atau sebagainya tapi lebih kepada nasihat :D

Banyak juga email yang saya terima mengeluh sebab tak dapat duit dari internet. Dah beli bermacam panduan buat duit.. pergi seminar.. personal coaching.. workshop..  pun masih tak dapat satu sen dari internet.

Sebenarnya bukan anda tak dapat tapi belum dapat..

“bukannya anda gagal tapi belum berjaya”

Jangan bersedih dan jangan putus asa.. anggap semua yang telah anda lalui sebagai pengalaman dan pengajaran buat anda. Saya sendiri pun banyak melalui dugaan dan cabaran, teringat pula masa saya di tingkatan 4 pada masa tu saya memang tak tahu apa-apa saya ulang alik ke cyber cafe menggunakan duit belanja sekolah.. pada masa tu sy diberi RM3 sehari.. saya guna RM1.50 untuk makan dan selebihnya untuk ke cyber cafe sejam mereka caj RM1.50 pada masa tu..

Dah la study pun tak masuk otak.. asyik fikir duit jer dalam kepala sebab keluarga saya bukannya orang senang.. saya kena cari jalan untuk dapatkan duit yang banyak dan bantu mereka secepat mungkin.. lagipun saya satu-satunya lelaki dalam kalangan adik beradik.

Tapi tahukah anda saya mendapat USD saya yang pertama di internet 6 bulan selepas saya tamat SPM. Bayangkan berapa banyak masa yang perlu saya lalui.. Boleh kata hampir 3 tahun juga.. itu pun belum konsisten.. pada tahun 2010 barulah saya mula mendapat rentak dalam melakukan aktiviti buat duit di internet ni dan mula hasilkan produk sendiri hasil dari pengalaman pada 2011 dan kini saya semakin dikenali sehingga mengalahkan Aaron Aziz..

Kenapa saya melalui masa yang sangat lama? Sudah tentu anda tak mahu jadi seperti saya betul tak? Bagaimana nak dapatkan hasil secepat yang mungkin? Jawapannya sudah tentulah anda kena take action dan fokus pada apa yang anda buat.. itu sahaja.

Cakap memang senang tapi tak ramai yang boleh melakukannya… sama juga seperti menyimpan wang sikit-sikit lama-lama jadi bukit tapi tak ramai juga yang boleh menyimpan wang dengan konsisten..

Jadi apa yang perlu anda lakukan untuk menjadi Fokus dan konsisten seterusnya mencapai apa yang anda inginkan?

  • Betulkan MINDSET Anda! – Anda MESTI YAKIN yang anda boleh buat. Jangan fikirkan kegagalan selagi anda belum bermula.
  • Perancangan Yang Teliti! – Rancang jalan kerja anda dengan baik. Kalau tak rancang macam mana nak jalan? betul tak?
  • Lakukannya Dengan SEGERA! –  Anda dah ada ilmu? Dah ada perancangan? Lakukannya dengan segera!
  • Selesaikan Masalah segera! – Memang tak dinafikan masalah pasti akan timbul dikala sedang melalui perjalanan.. jadi selesaikannya segera! Anda tak tahu? sila tanya dan dapatkan jawapan! Anda tak pandai? belajar sendiri sampai pandai atau Upah orang lain buatkan! Takde modal? kumpul modal..
  • Jangan PUTUS ASA! – Jangan lah sesekali putus asa.. Ingat kembali apa tujuan anda buat semua ini.. untuk keluarga anda? untuk orang sekeliling anda? apa kesannya nanti kalau anda berjaya? kalau anda putus asa? Apa akan jadi? fikirkan…. :)

Dengan mengikuti tips diatas anda sebenarnya sudah mampu melakukan semua kerja dengan konsisten!

Kalau dia (otai..guru..sifu) boleh buat kenapa tidak anda? Kalau saya pun boleh buat kenapa anda tak boleh? kita semua sama sahaja…

Sniper Site Di Muka Pertama Google (Kaji Selidik)

Terima kasih kerana masih lagi setia menjadi pembaca blog ini. Post kali ni ialah berkenaan sniper site. Apa itu sniper site? Sebenarnya saya pernah buat post pasal sniper site ni pada hujung 2010 tapi masa tu saya pun masih belum jelas sangat pasal sniper site, Teknik Sniper site ni dipopularkan oleh seorang anak muda yang bernama George Brown apabila dia melancarkan panduan google sniper sebenarnya saya tak pernah beli pun produk dia sebab pada masa sekarang Google sering kali mengubah peraturan enjen carian mereka, berdasarkan dari perbincangan di forum-forum luar. Google sniper site ini mengajar cara bagaimana mendapat 1st page google dengan satu keyword yang telah kita pilih. Jadi kini anda semua dah tahu  tujuan kita buat sniper site ni hanya satu sahaja iaitu untuk masuk muka pertama Google dengan kata kunci yang kita pilih dengan usaha yang minimum.

Biasanya sniper site digunakan oleh mereka yang mempromosikan produk Amazon, ini kerana Amazon mempunyai conversion rate yang tinggi dan sniper site ni trafik tak lah banyak mana pun. Bergantung pada keyword yang kita pilih.  Keyword yang makin senang nak rank biasanya tak tinggi carian sebab itu lah promosi produk Amazon lebih sesuai berbanding produk digital seperti di clickbank yang memerlukan trafik yang lebih tinggi. Namun tetap ada juga yang menggunakan untuk adsense dan clickbank. Tak salah pun mencuba :)

Baiklah sekarang mari kita mulakan. Dibawah ni adalah hasil trafik yang saya dapat apabila berjaya muncul di muka pertama google dan berada di kedudukan yang paling atas sekali.  Saya target 2 keyword disini.. Carian keyword adalah  4k dan 23k  exact  match sebulan global search . Sebenarnya saya hanya melakukan testing sahaja pada mulanya sebab nak lihat sejauh mana keberkesanan teknik ini dan saya memang tidak mengharapkan hasil yang baik sebab kerenah Google yang sukar untuk dijangka.  Dalam kes ini saya cuba bermain dengan baik,  Saya melakukannya perlahan-lahan dan tidak tergopoh gapah.. saya tidak melakukan sebarang aktiviti berbentuk spam atau apa-apa aktiviti lain yang boleh  mendatangkan kemarahan Uncle Google..

Dan memang tak disangka trafik meledak kini melebihi 600 unik pelawat sehari ada kalanya mencecah 1000 unik pelawat! Fuhh!

Pada bulan pertama mencuba saya berjaya rank untuk keyword yang mempunyai 4k carian sebulan… pada bulan Januari 2012 pula saya berjaya rank untuk keyword yang mempunyai 23k Carian pula :D

(statistik dari plugin slimstats)

(statistik dari Cpanel awstats)

Seperti biasa untuk menghasilkan sesuatu halaman dalam kes ni ialah (sniper site)  mestilah kena sediakan bahan-bahannya dulu.. Macam dalam rancangan masterchef (teringat pulak kat Dr. Ezani yang cun tu.. oh~) .

Bahan-bahan yang diperlukan ialah :

1)  Keyword yang kita nak rank

2) Domain dan hosting

3) Backlink yang secukupnya

ya.. hanya 3 bahan sahaja. Nampak macam mudah kan? hehe.. ok mari kita cuba , mudah ke susah.

[Read more…]