VIDEO – Berniaga di facebook dengan produk fizikal

Salam ceria buat anda semua yang masih sudi menjadi pembaca blog saya. Perkongsian pada kali ini ialah berkenaan dengan berniaga di Facebook menggunakan produk fizikal. Saya rasa patut berkongsi  video ini kepada anda sebab saya & ramai lagi orang sudah berjaya jana wang menggunakan teknik ini. Teknik ini sangat mudah & berkesan malah sangat sesuai untuk dilakukan oleh semua golongan.

Yang anda perlukan ialah

1) Produk ( sama ada simpan sendiri/dropship)

2) Facebook Page

Kemudian anda perlu update status page anda dalam bentuk ayat iklan & promosikannya menggunakan Facebook ads

Untuk maklumat lebih lanjut tonton video yang saya hasilkan dibawah ini ye :)

Daripada video diatas saya harap dapat membantu mereka yang masih belum pernah buat duit melalui facebook.  kemudian hanya ulang dan ulang untuk keuntungan berganda.

Namun sekiranya anda ingin memiliki panduan lengkap daripada pakar mengenai pemasaran facebook ads yang telah menjana 5 angka setiap bulan melalui facebook boleh layari laman web TeknikFBO

** Untuk Update  VIDEO diatas saya akan postkan disini ( Kalau ada banyak pertanyaan & permintaan)

P/S: Dalam hidup ini semakin banyak kita memberi semakin banyak yang kita akan terima. Sebab itu saya suka berkongsi di blog  ini. Anda pun boleh turut melakukan perkara yang sama hanya sekadar share atau like :)

 

Berniaga Di Facebook (pengalaman sebenar)

UPDATE : SILA KE POST INI UNTUK TUTORIAL LENGKAP >>  http://internetmudah.com/blog/buat-duit-dengan-facebook/

kandungan dibawah sudah outdated

——

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Tahun ni seperti yang dirancang saya sudah mula aktifkan diri dengan pemasaran di facebook pula..(sebelum ni saya tak layan & buat x tahu jer) Saya mula pada hujung bulan 3 sampai la hari ni. Dalam post kali ni saya akan berkongsi pengalaman kepada anda sebab saya paling suka share  perkara-perkara yang boleh mendatangkan duit ni.. hehehe..

Berniaga di facebook memang MASYUK! saya sebut sekali lagi memang MASYUK! kalau anda tak cuba memang anda rugi.  Tak perlu lah saya cerita potensi facebook ni macam mana.. Anda sendiri kalau on PC  facebook juga yang akan anda buka dahulu betul tak?  Facebook ni tak macam myspace , friendster zaman dulu-dulu tu.. facebook ni semua golongan ada.  Dari yang kecik sampailah yang sudah berumur.

Dulu 1st time saya dengar orang buat duit kat facebook ni saya tak heran pun.. apa lah sgt setakat ringgit ringgit jer diorang dapat.. (dalam hati aku lagi masyuk dapat USD  duduk relak jer) tapi ternyata tekaan saya SALAH..  setelah saya lakukan kajian potensi jual beli di facebook adalah SANGAT TINGGI! ya.. sangat TINGGI DAN LUMAYAN kalau anda jual apa pun kat facebook dengan cara pemasaran yang betul, pasti masyuk.

TAK PERLU RISAU PESAING

Dan disebabkan pasaran yang sangat luas anda tak perlu risau soal pesaing.  katakanlah pesaing anda jual produk yang sama dengan anda berharga RM300 tapi anda nak untung lebih katakan RM370  untuk produk yang sama, produk anda TETAP BOLEH TERJUAL dengan harga itu asalkan anda tahu nak promosi.

Ini bukan saya reka-reka tapi hasil dari pemerhatian saya sendiri.

MODAL YANG RENDAH

Kalau anda beriklan di facebook, dengan modal yang rendah anda boleh mendapat pelawat sehingga melebihi 1000 orang dalam masa sehari malah lebih dari itu . Jadi bayangkan potensi keuntungan yang anda boleh dapat. Malah target iklan anda boleh set pada golongan tertentu.. misalnya anda ingin menjual set kehamilan, anda boleh setting untuk pelawat wanita sahaja yang sudah berkahwin.  Jadi iklan anda hanya akan dilihat oleh golongan tersebut sahaja.

Ini pendapatan saya semalam (2 mei 2012) dari facebook sahaja..  (klik untuk zoom)

(nota: ada 2 transaksi di atas adalah dari jualan ebook teknik clickbank saya, yang lain adalah jualan hasil di facebook)

Tahukah anda kebanyakan promosi semalam saya hanya menggunakan FB ads sahaja…

dan ini pula adalah kos iklan untuk semalam  (1 mei sebab pakai waktu US di Malaysia sudah 2 mei ) .

Mungkin anda teringin nak tahu atau belajar dengan saya tetapi saya sendiri baru nak belajar pasal facebook ads ni. Kalau anda nak belajar juga carilah mereka yang benar-benar ada pengalaman seperti saudara Jamal dan juga Ali Hanafiah Bagaimana caranya?

Dapatkan panduan teknik FBO disini : http://www.teknikfbo.com/hop.php?ref=zyan 

Ada apa-apa komen dan soalan? nyatakan dibawah.. saya pun berminat nak tahu..

p/s: serius sangat rugi kalau anda tak cuba.

p/s/s: facebook ads ni memang tak susah anda letak produk di fanpage  kemudian pasang iklan di facebook ads dah siap.. tapi tahukah anda kalau anda silap langkah, usaha & modal yang anda laburkan adalah sia-sia. Teknik FBO hanya RM67 bayar sekali sahaja.. kemudian anda boleh lakukan pemasaran di facebook dengan penuh yakin :)

Dapatkannya disini   http://www.teknikfbo.com/hop.php?ref=zyan

NOTA : HARGA TEKNIK FBO SEKARANG IALAH RM157  (rm67 adalah harga semasa pelancaran dahulu)