clickbank

Alat-alat pemasaran yang boleh digunakan (mesti bookmark)

Salam hormat, anda disarankan bookmark post ini untuk rujukan pada masa akan datang ( Ctrl + D )

updated 22 December..

Gunakan atas tanggungjawab sendiri.. jika yg berbayar pastikan bajet anda benar-benar mencukupi..  Terima kasih :)

Alat untuk kandungan

Servis Tulis Artikel Bahasa Inggeris

1) http://iwriter.com
2) http://ranking-articles.com

Article template (jika mahu menulis artikel sendiri)

1) http://jiffyarticles.com
2) http://www.writerlisamason.com/Free_Article_Templates_eBook.pdf  (free template)

Free Royalty Image

1) http://www.inmagine.com
2) http://sxc.hu
3) http://www.fotolia.com/Info/Images/FreePicsOfTheWeek

Online Video Creation

1) http://animoto.com
2) http://studio.stupeflix.com/en/

Royalty Free Music

1) http://incompetech.com/music/royalty-free/
2) http://www.royaltyfreemusic.com/free.html

Software Untuk Hasilkan Video

1) http://windows.microsoft.com/en-us/windows/get-movie-maker-download

Cara-Cara Promosi

1) Senarai Article Directory 

http://info.blogberi.com/2013/03/free-article-submission-sites-list-with.html#.Up5ovZHlIxI

2) Senarai Video Submission Directory

- http://youtube.com
https://vimeo.com
http://www.metacafe.com

3) Senarai Social Bookmarking

- http://prmsp.net
http://bizsugar.com
http://zippe.net
http://newsseed.com
http://prbookmarks.com
http://quickieclick.com
http://votetags.info
http://dzone.com
http://dekut.com

 Outsource

Keyword research

Video Creation

Content Writing

Video Distribution

TEKNIK TRAFIK PANTAS (video)

Ketika saya sedang menulis post ini saya baru sahaja selesai makan sarapan nasi lemak di restoran nasi lemak cinta sayang.  Sambalnya yang sedap + ayam bakar yang masih panas, memang membuatkan diri ini teringin nak tambah lagi sepinggan tapi nafsu makan harus dikawal untuk menjaga berat badan yang ideal :P (ideal lah sangat kan) .  Nak balik awal pun x boleh sebab kereta dah kena blok untung saya tak kejar masa jadi stay lama sikit alang-alang boleh online kat sini.

Ok dalam pos ni saya nak kongsikan satu video yang saya terangkan bagaimana nak memperoleh trafik yang pantas & percuma. Tetapi juga traffik yang berkualiti. Teknik ni hanya untuk mereka yang rajin sahaja serta tidak mempunyai bajet yang mencukupi untuk tujuan outsource.  Teknik ini lebih kepada pemasaran forum yang lebih advance :) Sila tonton video yang saya sediakan dibawah ye.

Harap maaf kerana suara saya agak kurang bersemangat sebab ketika saya sedang merekod video ini. Saya tidak berapa sihat :)

Harap video diatas dapat memberi sedikit sebanyak input yang berguna terutama dalam pemasaran anda.

Nantikan lebih banyak perkongsian yang menarik dari saya.

Video perkongsian – semoga bermanfaat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pada bulan mac yang lepas . Saya ada update kat fb status mengenai cara saya memilih produk untuk di jual di facebook. Lalu ramai yang like & saya buat keputusan untuk menghasilkannya dalam versi video.

lelong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maka terhasil lah video dibawah : sila kongsikan jika anda rasa video ini bermanfaat :)

 

VIDEO BOCOR PEMBELI TEKNIK CLICKBANK

 

Video dibawah ini pula adalah video yang saya sengaja bocorkan kepada umum.. video ini untuk pembeli ebook sahaja.. tapi disebabkan ianya mengenai sistem pemasaran yang paling asas iaitu pemasaran bookmarking saya sengaja dedahkan kepada umum.. kalau anda nak lihat lebih banyak video tutorial kena lah beli  ye dekat http://teknikclickbank.com :) hehehe!

 

*saya hanya akan berkongsi apa yang saya sendiri sudah lakukan . jadi saya minta maaf kalau saya jarang melakukan perkongsian kerana kebanyakannya saya kena buat sendiri trial & error sebelum melakukan perkongsian.. saya  x nak berkongsi perkara yang teori sahaja.. terima kasih :)

*Saya harap anda dapat hargai perkongsian percuma yang x seberapa ini .. walaupun ilmu yang x seberapa ini saya boleh jual dalam bentuk ebook, seminar atau kelas :P

Cara Hasilkan Video & Artikel Rewrite

Salam sejahtera, untuk pos kali ni saya tunjuk cara saya hasilkan video dan artikel rewrite. Saya harap video tutorial dibawah dapat membantu anda ok :) Kalau ada soalan komen kat bawah ni..

HASILKAN VIDEO

Sumber

Movie Maker 

Gambar : http://sxc.hu

*Untuk audio backgound anda boleh gunakan audio yang disediakan oleh youtube sendiri. cari butang “audio”  .

 

HASILKAN ARTIKEL REWRITE

Sumber

Content Professor

 

 

 

Jana RM200 – RM500 setiap bulan secara part time dengan affiliate TCB

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Terima kasih kerana masih sudi menjadi pembaca setia blog saya. Dalam pos kali ini, saya ingin terangkan bagaimana anda boleh menjana pendapatan sebagai agen affiliate TEKNIK CLICKBANK  yang buat masa ini hanya dibuka untuk kalangan pembeli produk teknik clickbank sahaja . lagipun dah banyak kali juga soalan yang saya terima dari agen affiliate terutama mereka yang baru bermula jadi saya harap artikel ini membantu sedikit sebanyak dalam menghasilkan komisen buat anda.

Info komisen teknik clickbank :
Pakej Jimat : RM35
Pakej Upgrade : RM40
Pakej Lengkap : RM50

kenapa anda perlu mempromosikan teknik clickbank?

Sebagai affiliate anda juga adalah pembeli produk dan sudah tentu anda mahu balik modal semula dalam masa yang singkat betul tak? Jadi cara paling mudah sudah tentu anda promosikan sendiri produk yang pernah anda beli. Anda dapatkan 2 pembeli yang membeli melalui link anda, anda sudah pun balik modal kalau dapat lebih dari 2 pembeli anda dah jana “extra money”.

Mempromosikan produk yang anda beli lebih mudah sebab anda sudah tahu selok belok produk tersebut. Anda boleh buat review atau testimonial dan poskannya di facebook , blog atau forum.

Selain itu persaingan dikalangan agen affiliate teknik clickbank adalah sangat rendah. Ini bermakna lebih tinggi potensi untuk anda hasilkan jualan.

Apakah kaedah promosi yang berkesan?

Ada banyak kaedah promosi yang boleh anda gunakan sama ada berbayar ataupun percuma. Tapi kalau tujuan anda nak balik modal pada mulanya sudah pasti anda nak pakai teknik percuma dahulu betul x? kalau dah balik modal dan menjana lebih keuntungan barulah anda boleh pertimbangkan untuk menggunakan promosi berbayar.

Untuk kaedah promosi percuma ni pun ada banyak kaedah tapi sudah tentu lah kita nak kaedah yang percuma , berkesan dan boleh berterusan untuk jangka masa panjang betul x?

PROMOSI PERCUMA

1) Forum
2) Blog Post (pemasaran blog)

Ok tanpa membuang masa kita terus direct to the point

PEMASARAN FORUM

Ini antara contoh pemasaran forum yang dilakukan oleh agen affiliate teknik clickbank
http://webmastermalaysia.com/other-internet-marketing-methods/28321-bukti-keberkesanan-teknik-clickbank-lihat-bukti-di-dalam.html

Kalau anda perhatikan post yang dia lakukan ialah pada tahun lepas 2011 dan sehingga hari ini dia masih menerima komisen.

Ada banyak lagi contoh tapi contoh di atas anda boleh gunakan sebagai panduan untuk mempromosi.

Selain dari contoh di atas anda juga boleh menggunakan ruangan signature forum untuk mempromosikan teknik clickbank. anda boleh gunakan ayat promosi tersendiri ataupun gunakan banner seperti yang saya tunjukkan dibawah. Untuk mendapatkan kod html banner sila dapatkannya di laman affiliate teknik clickbank ok :)

Selepas itu rajin-rajin lah melakukan perkongsian dan perbincangan di forum tersebut, setiap kali anda post signature anda akan dipaparkan dibawah pos anda.

Tips : nak jana pendapatan dengan teknik cickbank, bincang pasal clickank atau post di thread berkenaan clickbank . BERKESAN :)

PEMASARAN BLOG

Ini pula contoh artikel-artikel yang di publish di blog-blog milik agen affiliate teknik clickbank

http://panduan-clickbank.blogspot.com/2011/04/anda-serius-ke-dengan-clickbank.html

http://www.dinsblog.com/cek-clickbank-yg-ke-4.html

http://asmawati.com/update-teknik-buat-duit-dengan-clickbank/

Saya nak anda klik setiap link di atas dan lihat sendiri bagaimana mereka melakukan posting untuk mempromosi produk teknik clickbank ini :)

Biasanya selepas posting anda boleh biarkan nanti google sendiri yang akan melakukan kerjanya dengan memberikan organik traffik ke blog anda kalau anda seorang blogger pasti anda faham blog yang selalu update sentiasa menerima traffik percuma dari google :)

*Kalau anda promosikan blog post anda di facebook , google+ , twiiter dan juga forum-forum yang berkaitan hasilnya lebih ada umph~

Ada banyak lagi teknik promosi yang boleh dilakukan untuk mempromosikan teknik clickbank tetapi 2 teknik diatas saya boleh kata antara yang PERCUMA, BERKESAN DAN JUGA SESUAI UNTUK JANGKA MASA PANJANG blog post anda , forum post , akan kekal selagi website forum & blog anda wujud.

PROMOSI BERBAYAR

 Cara promosi berbayar yang paling berkesan yang saya lihat ialah antaranya menggunakan banner iklan di wangcyber.  Sekiranya anda adalah ahli wangcyber premium anda boleh beriklan disitu dengan harga yang lebih murah berbanding dengan ahli yang bukan wc premium

Cara promosi berbayar yang lain ialah menggunakan facebook ads. Facebook ads memang sangat berkesan dalam menjana jualan tak kira nak jual produk apa sekalipun. Namun bagi mereka yang tak pernah melakukan pemasaran facebook adalah dinasihatkan untuk mempelajari selok belok dengan lebih mendalam untuk kurangkan risiko kerugian dan meningkatkan keuntungan.  Ini kerana anda perlu melakukan beberapa testing iklan sebelum ianya benarbenar boleh mendatangkan hasil yang memuaskan.

Cara yang seterusnya yang saya perhatikan antara agen affiliate yang menjana pendapatan ialah dengan menggunakan pengiklanan di blog-blog yang mempunyai traffik yang tinggi. Hanya hubungi sahaja pemilik tersebut berkenaan apa yang anda nak iklankan dan setelah anda lakukan pembayaran iklan banner anda akan dipaparkan dalam blog berkenaan. Selain itu laman web seperti lelong.com.my juga ada menyediakan perkhidmatan pengiklanan.

Namun perlu diingatkan bahawa sekiranya anda menggunakan pemasaran berbayar anda sebenarnya menanggung risiko yang lebih tinggi berbanding menggunakan pemasaran percuma. Itu lah lumrah dalam melakukan pemasaran ni :)

Saya harap artikel ini dapat membantu anda mempromosi produk teknik clickbank ataupun produk affiliate yang lain.

Zyan Online Marketing