Category Archives: pemasaran blog

Hadiah RM100 untuk dimenangi! Untuk Blogger Malaysia Sahaja

Salam sejahtera :)

Buat pertama kalinya saya ingin mengadakan cabaran blog review dan hadiah bernilai RM100 untuk para blogger Malaysia dimenangi tarikh adalah bermula seminggu dari post ini ditulis!

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah buat post di blog anda yang menceritakan mengenai blog saya ini iaitu  internetmudah.com . Post yang terbaik akan memenangi RM100 manakala sagu hati akan menerima RM20

Syaratnya ialah seperti berikut :

1) Post mestilah tidak kurang dari 600 patah perkataan

2 ) kandungan post mestilah mengandungi link ke salah satu blog post saya.

3) Ada  link ke facebook saya : http://www.facebook.com/zyanfb

4) Ada satu link ke home page blog saya iaitu http://internetmudah.com/blog dengan anchor text keyword yang berkaitan dengan internet marketing. Contoh buat duit online , perniagaan internet , jana wang online , buat duit clickbank , berniaga online , buat duit dengan blog , buat duit dengan facebook & macam-macam lagi.

5) Ada maklumat mengenai produk saya iaitu panduan teknik clickbank ( anda boleh masukkan link affiliate anda )

Bagi anda yang belum mendaftar sebagai agen affiliate klik sini

(itu sahaja syarat utama untuk layak memenangi RM100 yang terbaik akan diumumkan kelak)

 

HADIAH SAGU HATI RM20

Sekiranya anda tidak berjaya menang usah sedih anda tetap memperoleh RM20 dengan hanya mengikut syarat-syarat di atas asalkan anda tidak melanggar peraturan yang telah ditetapkan

itu sahaja. Anda boleh gunakan kretiviti anda sendiri sebagai seorang blogger bagaimana melakukan blog review.

Saya bukan mencari review yang panjang-panjang atau yang membodek.. Saya mahukan post yang selesa apabila dibaca :)

CARA UNTUK MENYERTAI PERTANDINGAN

1) Tulis post pada blog anda dengan mengikut syarat yang telah ditetapkan

2) Komen di bawah atau emailkan ke saya azian.usman [at] mail.com dan sertakan link ke post anda lalu saya akan melakukan semakan perlu diingat tarikh terakhir semakan ialah 18 NOVEMBER selepas tarikh 18 november ini saya tidak akan melakukan semakan lagi.  Pemenangnya akan saya umumkan pada 19 November 2012!

UPDATE 21 NOVEMBER 2012: 

*Cabaran sudah ditutup dan saya sudah pun memilih pemenangnya. Nanti saya akan update post baru. Nantikan cabaran baru akan datang ok :)

 

Sniper Site Di Muka Pertama Google (Kaji Selidik)

Terima kasih kerana masih lagi setia menjadi pembaca blog ini. Post kali ni ialah berkenaan sniper site. Apa itu sniper site? Sebenarnya saya pernah buat post pasal sniper site ni pada hujung 2010 tapi masa tu saya pun masih belum jelas sangat pasal sniper site, Teknik Sniper site ni dipopularkan oleh seorang anak muda yang bernama George Brown apabila dia melancarkan panduan google sniper sebenarnya saya tak pernah beli pun produk dia sebab pada masa sekarang Google sering kali mengubah peraturan enjen carian mereka, berdasarkan dari perbincangan di forum-forum luar. Google sniper site ini mengajar cara bagaimana mendapat 1st page google dengan satu keyword yang telah kita pilih. Jadi kini anda semua dah tahu  tujuan kita buat sniper site ni hanya satu sahaja iaitu untuk masuk muka pertama Google dengan kata kunci yang kita pilih dengan usaha yang minimum.

Biasanya sniper site digunakan oleh mereka yang mempromosikan produk Amazon, ini kerana Amazon mempunyai conversion rate yang tinggi dan sniper site ni trafik tak lah banyak mana pun. Bergantung pada keyword yang kita pilih.  Keyword yang makin senang nak rank biasanya tak tinggi carian sebab itu lah promosi produk Amazon lebih sesuai berbanding produk digital seperti di clickbank yang memerlukan trafik yang lebih tinggi. Namun tetap ada juga yang menggunakan untuk adsense dan clickbank. Tak salah pun mencuba :)

Baiklah sekarang mari kita mulakan. Dibawah ni adalah hasil trafik yang saya dapat apabila berjaya muncul di muka pertama google dan berada di kedudukan yang paling atas sekali.  Saya target 2 keyword disini.. Carian keyword adalah  4k dan 23k  exact  match sebulan global search . Sebenarnya saya hanya melakukan testing sahaja pada mulanya sebab nak lihat sejauh mana keberkesanan teknik ini dan saya memang tidak mengharapkan hasil yang baik sebab kerenah Google yang sukar untuk dijangka.  Dalam kes ini saya cuba bermain dengan baik,  Saya melakukannya perlahan-lahan dan tidak tergopoh gapah.. saya tidak melakukan sebarang aktiviti berbentuk spam atau apa-apa aktiviti lain yang boleh  mendatangkan kemarahan Uncle Google..

Dan memang tak disangka trafik meledak kini melebihi 600 unik pelawat sehari ada kalanya mencecah 1000 unik pelawat! Fuhh!

Pada bulan pertama mencuba saya berjaya rank untuk keyword yang mempunyai 4k carian sebulan… pada bulan Januari 2012 pula saya berjaya rank untuk keyword yang mempunyai 23k Carian pula :D

(statistik dari plugin slimstats)

(statistik dari Cpanel awstats)

Seperti biasa untuk menghasilkan sesuatu halaman dalam kes ni ialah (sniper site)  mestilah kena sediakan bahan-bahannya dulu.. Macam dalam rancangan masterchef (teringat pulak kat Dr. Ezani yang cun tu.. oh~) .

Bahan-bahan yang diperlukan ialah :

1)  Keyword yang kita nak rank

2) Domain dan hosting

3) Backlink yang secukupnya

ya.. hanya 3 bahan sahaja. Nampak macam mudah kan? hehe.. ok mari kita cuba , mudah ke susah.

Continue reading

Kaji Selidik : Sumber Trafik Terbaik Sepanjang 2011

Terima kasih kerana masih setia menjadi pembaca blog saya yang cantik ini walaupun tuan dia yang hensem ni jarang betul update blog kan? hehe..

Ok lah pada post kali ni saya ingin berkongsi kepada anda berkenaan sumber trafik terbaik yang pernah saya peroleh sepanjang tahun 2011 yang lepas.  Dengan hasil perkongsian ini saya harap anda dapat melihat potensi setiap trafik dengan jelas dan boleh disesuaikan dengan perniagaan yang anda jalankan terutama dari segi pemasaran.

Mungkin ada pihak yang tak berapa nak setuju dengan apa yang saya sampaikan dibawah. Perlu diingat bahawa ini adalah hasil dari kaji selidik dan pengalaman saya pada tahun 2011 yang lepas. Dikira berdasarkan jumlah trafik yang saya peroleh, berapa lama prosesnya , dan hasil pendapatan dari setiap sumber trafik tersebut.

Sekarang mari kita lihat apakah yang berada pada no 1 sekali.

1) Rakan JV dan Affiliate (Percuma)

Inilah sumber trafik yang paling bermutu sekali dan paling menguntungkan malah hasilnya juga boleh dilihat dengan pantas. Dan paling seronok sekali pendapatan boleh meletup walaupun tak sampai sebulan. Ini boleh dilihat dari penjualan ebook saya sendiri yang mencecah 5 angka tak sampai sebulan hanya dari promosi rakan JV dan affiliate.

Apa beza Rakan JV dan affiliate ni.. Rakan JV ni biasanya sudah ada nama besar atau ramai orang dah kenal biasanya orang selalu panggil otai dan paling penting mereka ni ada senarai email yang banyak.   Dan biasanya penjual produk mengenali rakan JV berbanding affiliate biasa kerana sering berhubungan.

Manakala affiliate ni bukanlah orang yang ada nama besar tetapi mereka ini  mempunyai kemahiran promosi tersendiri, ada yang promosi menggunakan forum , blog , iklan berbayar dan pelbagai lagi medium yang lain. Namun sebagai penjual kita kena hati-hati sekiranya ada agen yang menggunakan teknik spam dalam promosi kerana boleh menjatuhkan imej penjual juga.

2) Pemasaran email (Bayaran bulanan dikenakan)

Ini adalah sumber trafik kedua terbaik bagi saya. Hanya dengan satu klik kita boleh menghantar promosi ke prospek kita. Lagi banyak senarai email lagi tinggi jualan yang boleh dihasilkan. Dan yang paling menarik kita boleh melakukannya berulang ulang kali. Selagi mereka berada dalam senarai email kita selagi itulah kita boleh menghantar promosi kepada mereka.

Namun perlu diingat kualiti senarai email lagi penting berbanding kuantiti.  buat masa ini saya ada 3000+ senarai email dari malaysia.  Jumlah ini adalah sangat sedikit berbanding otai lain yang melebihi 10 ribu list keatas.  Tapi dengan list yang sedikit pun kalau berkualiti lebih senang untuk anda menghasilkan jualan.

Bagaimana nak hasilkan list yang berkualiti?

Jangan kerap melakukan promosi sebaliknya banyakkan beri info-info yang berguna. Apabila mereka mula berterima kasih kepada kita itu tandanya juga mereka mula percayakan kita. Dengan kepercayaan yang diberi lebih mudah untuk membuatkan mereka membeli produk yang kita promosikan kepada mereka.

Pada December 2011 yang lepas saya dah mulakan satu kempen pemasaran email untuk salah satu produk yang saya promosikan di clickbank iaitu produk Grow taller for idiots. Sangat rugi rasanya kalau Aweber yang saya langgan tidak digunakan untuk pasaran international.  Dibawah merupakan screenshot list yang saya telah kumpul sejak december yang lepas dan hasilnya sekarang hampir setiap hari ada sahaja komisen yang terhasil dari produk ini berbanding sebelum ini yang hanya 3 -4 kali komisen seminggu.  Nampaknya tahun 2012 ini saya akan lebih fokus pada pemasaran email untuk produk clickbank berbanding pasaran tempatan  :)

(klik pada setiap  gambar untuk Zoom)

3) Pemasaran Forum (Percuma)

Forum merupakan sumber trafik pertama saya yang berjaya menghasilkan jualan sewaktu saya masih lagi baru dalam bidang pemasaran online ni. Dan pada tahun lepas forum juga lah yang membuatkan sale ebook saya meletop walaupun pada 3 hari pelancaran kemudian terpaksa ditutup untuk memberi laluan kepada JV dan affiliate promosikan ebook saya. Forum yang saya maksudkan ialah forum wangcyber.com

Macam mana boleh meletop jualan?

Antara sebabnya ialah saya ni seorang yang agak aktif di forum tersebut dan banyak melakukan posting mengenai clickbank masa tu. Jadi kalau orang nampak saya jer mesti akan ingat clickbank malah ada yang panggil saya sifu , otai walaupun hakikatnya saya tak lah hebat mana pun. Jadi semasa saya lancarkan produk pertama saya di forum tersebut, memang terus mendapat sambutan tinggi. Ada yang beranggapan bahawa screenshot atau bukti pendapatan yang ditunjukkan yang menjadi punca ramai nak beli. Mereka silap sebab pembeli kini semua semakin bijak. Mereka beli bukan sebab bukti pendapatan tapi kredibitliti seorang penjual tersebut :)

Sekiranya anda ingin menggunakan forum sebagai medium pemasaran, pastikan anda sentiasa aktif dan banyakkan memberi maklumat-maklumat yang berguna. Kongsikan di forum tersebut. Tak kiralah produk apa yang anda jual pastikan forum yang anda target tu sesuai dengan produk anda.

4) Optimasi Engin Carian (SEO) – (Berbayar dan percuma)

Ini adalah sumber trafik terbaik yang ke -4 bagi saya kerana walaupun saya tak menjana trafik yang tinggi tapi hasil jualan (produk clickbank) boleh maintain untuk jangka masa yang lama. Ini telah terbukti apabila produk clickbank yang saya promosikan menggunakan teknik SEO ini masih terhasil jualan asalkan website kita kekal berada di muka hadapan Google dengan kata kunci (keyword) yang kita target.

Bagaimana nak tahu keyword yang berkualiti?

Antara keyword yang paling berkualiti ialah yang mempunyai perkataan seperti review dan nama produk. Biasanya pelawat yang menaip keyword-keyword memang sudah bersedia untuk melakukan pembelian sebab mereka sudah pun tahu mengenai produk tersebut.

Namun perkara yang saya tidak suka mengenai SEO ini ialah kita kena sentiasa mengawasi dan memantau kedudukan website kita kerana pasti akan ada pesaing-pesaing yang cuba merampas tempat. Sekiranya tempat saya dirampas biasanya apa yang saya buat ialah menambah jumlah backlink dan update post, itu sahaja sudah cukup untuk saya muncul kembali di tangga teratas.

5) Pemasaran video (Percuma)

Pemasaran video menjadi pilihan ke-5 saya kerana dari teknikalnya yang mudah. Kita buat video dalam bentuk slide show dan uploadkannya ke youtube dan kita akan terus menerima trafik dari youtube selagi video kita kekal disitu. ada video saya yang sudah berusia melebihi 2 tahun dan masih lagi memberikan trafik kepada saya serta hasil jualan. 

Teknik pemasaran video ni ada banyak tapi saya fokuskan pada penghasilan video sendiri yang unik ataupun menggunakan video yang di sediakan oleh penjual produk cara ini lebih selamat  dan bagus untuk jangka masa panjang . Saya tak gemar ambil video orang lain dan terus uploadkannya di youtube kerana bimbang akan di flag oleh pemilik asal video tersebut dan menyebabkan video kita akhirnya didelete atau akaun kita di tamatkan oleh pihak youtube.

Buat masa ini hanya Youtube yang menjadi tempat saya melakukan pemasaran walaupun ada banyak lagi laman web video direktori yang lain.

6) Pemasaran Artikel (Percuma dan berbayar)

Pemasaran artikel ini adalah sebahagian dari pemasaran SEO. Dengan memasarkan artikel sebenarnya anda sedang menambah backlink ke halaman web anda.  semakin banyak artikel yang anda hantar semakin banyak backlink dan semakin tinggi rank anda di google. Namun pemasaran artikel ini sangat sukar bagi mereka yang tidak mahir dalam bahasa inggeris dan untuk mengupah orang pula terlalu mahal bagi mereka yang masih baru dalam pemasaran ini.

Tetapi tahukah anda backlink yang paling berkualti ialah backlink dari halaman artikel direktori. Ini kerana kebanyakan artikel direktori mempunyai page rank yang tinggi. Page rank yang tinggi menandakan website tersebut sangat disukai oleh Google.  Selain itu google juga sangat mementingkan kerelevenan. Jadi lain tak bukan memang artikel direktori lah yang menjadi target utama Google.

Saya bagi contoh macam ni lah. bayangkan google itu macam ibu/ayah mertua kita. artikel direktori itu ialah anak mereka.. dan kita pula website adalah menantu mereka.. mula2 tak suka tak kenal dengan kita.. bila dah ada hubungan suami isteri barulah mereka akan anggap seperti anak mereka sendiri.. faham? hoho!

Jadi tak hairanlah mereka yang sangat serius dalam pemasaran artikel ni sanggup berbelanja puluhan dollar untuk satu artikel sahaja.  Kerana sangat bagus untuk jangka masa panjang.

Antara artikel direktori yang popular ialah  seperti  Ezinearticles.com , Articlebase.com , Goarticles.com  .

OK TAMAT

Ehhh Zyan.. mana Facebook ?

Ok saya tahu Facebook sekarang menjadi fenomena pemasaran di internet.  tetapi saya tak pernah fokus  pemasaran sosial ini. Saya tak fokus bukan kerana trafik dari facebook tak bagus, tapi macam tak kena dengan jiwa saya. Lagipun lebih baik saya fokus pada pemasaran yang dah sedia ada. Kalau Facebook saya kene belajar dari mula balik nak hasilkan fanpage la.. nak invite rakan lah..upload skrip dan macam-macam lagi.. Mungkin apabila adik saya nak berniaga produk fizikal di pasaran tempatan nanti baru saya akan fokus pada Facebook ni untuk bantu dia berniaga :D

** Walaupun saya tak gunakan Facebook untuk internet marketing tapi setiap hari saya buka FB sebab nak sembang dengan rakan , komen gambar , kutuk2 gambar.. senyum sorang-sorang depan facebook.. hehehe.. sama seperti anda juga :)

Baiklah tamat sudah satu lagi episod dalam blog ini. Kalau anda nak saya terangkan lagi mengenai setiap trafik diatas sila komen dan bagi tahu bahagian mana yang anda nak tahu lebih lanjut.. Memang ada lagi sumber trafik yang saya jana tetapi diatas adalah yang memberi paling banyak impak pada perniagaan saya. Anda ada kritikan? Jom kita bincangkan dibawah…

Jangan lupa like dan kongsi artikel ini kalau anda suka, Lagi banyak like lagi tambah semangat saya nak buat post di blog ini :)

Yang Ikhlas

ZYAN

Ebook Teknik Clickbank Masih Lagi Berkesan

Ada yang bertanya saya teknik dalam ebook saya ni masih lagi berkesan atau tidak? Jawapannya sudah tentu berkesan kalau tak berkesan takkanlah saya nak  post kat blog saya ni :D Nak bukti yang lebih solid? Jom tengok video yang saya baru jer rakam pagi ni..maaf lah sebab kurang terang saya rakam guna henpon jer..

Dah tengok video kat atas? Banyak tak pendapatan sampingan yang saya dapat tu? Bulan depan pun saya tak perlu risau sgt sebab dah siapkan income santai sebanyak RM1700+ tanpa perlu fikir apa-apa lagi dan tidak menggangu projek lain yang lebih penting..

mungkin ada yang masih ragu-ragu untuk membeli ebook teknik clickbank manakala yang dah beli pula mungkin ragu-ragu nak mencuba. Teknik yang didedahkan dalam ebook saya tu saya dah praktikkannya selama 2 tahun . Bukan saya sahaja malah ramai affiliate yang lebih hebat pun melakukan perkara yang sama kalau lain cara pun tak jauh sangat.  Semua orang buat perkara yang sama.

Jadi apa yang terkandung dalam ebook teknik clickbank yang konon-kononnya hebat sangat? Biar saya ceritakan sedikit.

Langkah pertama anda mesti pilih produk di clickbank! kalau tak pilih macam mana nak ada produk untuk kita promosi betul tak? Dalam ebook ini saya tunjukkan cara bagaimana memilih produk yang bagus.. (kalau anda pilih pakej upgrade saya akan bagi senarai produk-produk di clickbank yang laris jualan)

Langkah kedua anda mestilah melakukan kajian kata kunci. kata kunci atau mat salleh panggil keyword ini sangat penting sebab menjadi asas kepada segala pemasaran anda kelak! (Saya tunjukkan langkah demi langkah dalam ebook ini.. Anda ikut anda pasti dapat!)

Langkah ketiga anda hasilkan landing page! ada yang panggil sebagai money site.. landing page ni boleh jadi bermacam jenis.. ada yang suka guna squidoo , weebly , blog wordpress , blogpsot mengikut cita rasa masing-masing.. ada yang guna squezzpage untuk dapatkan email dahulu & bermacam jenis lagi landing page. Tapi dalam ebook teknik clickbank saya tunjukkan bagaimana menggunakan blogspot lagipun blogspot ni kepunyaan google juga.

Langkah keempat .. promosikan landing page tersebut dalam pelbagai medium seperti artikel & video & seo. Ini adalah langkah yang paling penting untuk mendapatkan trafik ke landing page anda!

Anda ikut apa yang saya tunjuk pasti akan dapat hasil.. Tapi kalau anda asyik persoalkan boleh dapat hasil ke tak? Untung ke tak? Masyuk ke?  Buat teknik tu berkesan ke tak?  Teknik ni berkesan ke tak?  Jawapannya tetap sama… No action No money…

Anda tak buat anda takkan dapat apa-apa…

Anda buat tapi belum dapat duit… At least ada pengalaman…

Pengalaman = menjadikan anda lebih berilmu & seterusnya akan berjaya capai apa yang anda usahakan!

Saya dah lalui semua ni :) giliran anda bila lagi?

Itu sahaja..

KLIK DISINI UNTUK MENDAPATKAN EBOOK TEKNIK CLICKBANK

(HARGA NAIK RM10 ISNIN 3/10/2011)

Review Ebook Rahsia Trafik – 10,000 Trafik Sebulan Adalah Satu Penipuan!

Impian untuk memiliki sebuah blog berprofil tinggi, dan mempunyai ribuan pelawat setiap bulan adalah impian majoriti blogger. Sebagai seorang blogger, kita mahukan perhatian secukupnya daripada pembaca. Kita mahu mereka menghargai setiap karya, di saat mereka pertama kali memasuki ke laman blog kita :)

Benar, ramai blogger yang mempunyai skil penulisan yang baik. Ada di antara mereka juga bijak untuk mengupas isu-isu hangat untuk menarik perhatian pembaca.

Tetapi sayangnya…

Mereka sering terlupa, asas untuk meningkatkan trafik blog adalah mengetahui cara untuk mempengaruhi mereka dari pelbagai sudut, supaya mempunyai keinginan untuk melawat domain blog kita.

Bagaimana caranya? Ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini akan membongkarkan apa yang kita perlu kuasai, untuk menjana 10,000 trafik setiap bulan…

  •   Tanpa perlu mengeluarkan kos berbentuk wang.
  •   Tanpa perlu menipu pembaca untuk menghasilkan headline yang kontroversi.
  •  Tanpa perlu membeli produk-produk informasi lain untuk mengetahui cara meningkatkan jumlah pembaca ke blog kita setiap  bulan.

Ada Apa Dengan Ebook Rahsia Trafik Ini?

 

Ebook ini ditulis oleh Aqif Azizan dan Hasbul Aqill. Mereka adalah dua orang anak muda yang begitu aktif membangunkan laman web pendidikan bisnes dan keusahawanan, iaitu Majalah Niaga dan Komik Niaga.

Dalam ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini, mereka akan berkongsi sebuah sistem, yang menunjukkan langkah demi langkah untuk menjana 10,000 trafik bermula 3 bulan dari sekarang…

Tanpa melibatkan sebarang kos. Hanya berpandukan kajian dan keputusan yang mereka peroleh, selepas 6 bulan berada dalam situasi try & error .

Bukan itu sahaja, blog Majalah Niaga kini telah membuktikan sendiri mereka berjaya mengekalkan konsistensi jumlah pelawat sebanyak 10,000 setiap bulan. Buat pengetahuan kita, jumlah ini agak sukar diperoleh untuk blog yang berkaitan bisnes dan keusahawanan.

Sekiranya kita mahu membandingkan dengan blog politik, hiburan, diari peribadi yang memperoleh 100,000 pelawat setiap bulan, perbuatan ini tidak adil. Ini kerana blog-blog seperti itu kebanyakan blog yang tidak fokus pada niche. Berbeza dengan Majalah Niaga, blog ini mempunyai fokus dan pembaca tegarnya yang tersendiri. :)

Jadi apa kelebihan yang kita dapat sekiranya memiliki ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini?
Berikut adalah kelebihan dan kekurangannya.

Kelebihan Ebook Formula Blogging – Rahsia Trafik

 

#1 – Hasil keputusan berdasarkan kajian mereka selama 6 bulan – Ini adalah faktor utama mengapa kita mesti memiliki ebook ini. Kerana ia bukan berdasarkan teori semata-mata. Apa yang dikongsikan oleh Aqif Azizan dan Hasbul Aqill ini adalah ilmu yang berbeza, dan jarang diceritakan oleh blogger-blogger tempatan.

Malah dalam tempoh 6 bulan, mereka sendiri bergelumang dalam kesusahan untuk mencari rentak bagi meningkatkan jumlah pelawat setiap bulan. Ini bermakna sekiranya kita memiliki ebook ini, maka kita akan memiliki ‘Ilmu Emas’ yang sukar diperoleh di mana-mana.

#2 – Kaedah yang Terbukti Berkesan Berkali-kali – Cara-cara yang mereka kongsikan dalam ebook ini adalah cara yang digunakan sendiri oleh blogger-blogger bertaraf dunia, seperti Darren Rowse, Pat Flynn, Glen Allsop dan ramai lagi.

Bayangkan kita menggunakan cara meningkatkan trafik blog yang sudah terbukti berkesan, malah ia digunakan berkali-kali oleh blogger bertaraf autoriti di peringkat antarabangsa…Bagaimana agaknya hasil yang bakal kita peroleh kelak? Setidak-tidaknya, penambahan 1,000 pelawat ekstra setiap bulan akan berlaku, sekiranya kita memiliki ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ hari ini.

#3 – Ibarat Teknik Copy & Paste – Baik. Secara jujurnya, kita sudah penat dengan penulis yang menulis ebook berdasarkan teori yang panjang berjela, kemudian menyukarkan kita untuk memahami. Apabila kita sukar untuk memahami, maka ia akan menyukarkan kita untuk bertindak. Berbeza dengan ebook ini, ia adalah panduan berbentuk praktikal.

Mereka tidak bercerita panjang lebar mengenai teori (Hanya sedikit sahaja di tahap permulaan… Dan itu adalah untuk kebaikan kita juga).Apa yang kita perlu lakukan, hanya tiru semula apa yang mereka lakukan. Gunakan teknik itu sebaik-baiknya dan mula lihat limpahan trafik ke blog kita.

#4 – Ia Berkesan Terhadap Blog Niche Lain – Adakah teknik-teknik yang ditunjukkan dalam ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini hanya berkesan untuk blog seperti Majalah Niaga sahaja? Jawapannya, tidak. Ia berkesan untuk semua niche blog lain. Tidak kira blog peribadi, blog keagamaan, blog percintaan dan pelbagai lagi. Teknik ini sesuai untuk digunakan bagi meningkatkan trafik blog secara drastik… Malah akan meningkatkan kredibiliti kita sebagai seorang blogger autoriti.

Bagaimana Pula Dengan Kekurangan Ebook Ini?

 

Ebook ini bukan ebook yang sempurna untuk kita tatapi, bagi menguasai cara meningkatkan trafik blog tanpa sebarang kos.

Antara kelemahan yang dapat dikenal pasti dalam ebook ini adalah:

Setiap kerja mengambil masa – Adakah teknik-teknik yang ditunjukkan dalam ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini akan memberikan hasil dalam masa 24 jam atau kurang? Tidak. Ia memerlukan usaha yang berterusan sebelum kita dapat melihat hasilnya. Tetapi apa yang berbeza adalah, teknik ini adalah teknik yang terbukti berkesan. Kita tidak perlu khuatir untuk menggunakannya.

Mempunyai skil penulisan yang baik – Antara salah satu teknik yang ditunjukkan dalam ebook ini memerlukan blogger memiliki skil penulisan yang baik. Antaranya adalah penggunaan ayat Bahasa Melayu yang lengkap, tatabahasa yang betul dan sedap dibaca. Meskipun begitu, ia adalah bonus bagi yang memiliki skil penulisan yang baik. Ebook ini akan disertakan sekali templet emel untuk menghubungi pemilik blog…

Agar mereka cair dan menerima karya kita untuk diterbitkan dalam blog mereka.
Kesimpulannya… 4/5 Untuk Ebook Ini

Ebook ini hanya sesuai dimiliki oleh blogger, atau pemilik laman web yang memahami kepentingan mempunyai jumlah pelawat yang banyak di internet. Isi kandungan dalam ebook ‘Formula Blogging – Rahsia Trafik’ ini juga adalah jauh lebih baik daripada ebook-ebook yang sama topik perbincangannya. Ia mudah difahami, dan dapat mendorong kita sebagai pembaca untuk terus bertindak.

Sekiranya berminat, boleh klik di sini untuk membeli ebook ini, dan dapatkan bonus bernilai lebih RM150 secara PERCUMA daripada Aqif Azizan & Hasbul Aqill.