Category Archives: video

TEKNIK TRAFIK PANTAS (video)

Ketika saya sedang menulis post ini saya baru sahaja selesai makan sarapan nasi lemak di restoran nasi lemak cinta sayang.  Sambalnya yang sedap + ayam bakar yang masih panas, memang membuatkan diri ini teringin nak tambah lagi sepinggan tapi nafsu makan harus dikawal untuk menjaga berat badan yang ideal :P (ideal lah sangat kan) .  Nak balik awal pun x boleh sebab kereta dah kena blok untung saya tak kejar masa jadi stay lama sikit alang-alang boleh online kat sini.

Ok dalam pos ni saya nak kongsikan satu video yang saya terangkan bagaimana nak memperoleh trafik yang pantas & percuma. Tetapi juga traffik yang berkualiti. Teknik ni hanya untuk mereka yang rajin sahaja serta tidak mempunyai bajet yang mencukupi untuk tujuan outsource.  Teknik ini lebih kepada pemasaran forum yang lebih advance :) Sila tonton video yang saya sediakan dibawah ye.

Harap maaf kerana suara saya agak kurang bersemangat sebab ketika saya sedang merekod video ini. Saya tidak berapa sihat :)

Harap video diatas dapat memberi sedikit sebanyak input yang berguna terutama dalam pemasaran anda.

Nantikan lebih banyak perkongsian yang menarik dari saya.

Jana tambahan RM500 – RM1000 setiap bulan dengan facebook

Salam sejahtera, terima kasih kerana masih setia menjadi pembaca blog saya. Best tak tajuk pos blog saya kali ni. RM500- RM1000 tambahan dengan senang lenang melalui facebook.

Sebenarnya nilai tersebut tidak lah terlalu sukar untuk dihasilkan melalui medium pemasaran facebook kalau anda tahu dan kena dengan caranya.

Kenapa? Ok mula-mula sekali anda mesti set target. Ok katakan anda nak dapatkan RM500 pada bulan hadapan sebagai pendapatan tambahan melalui facebook.

Ada beberapa cara antaranya ialah:

1) Jual produk fizikal atau digital dengan keuntungan bersih sebanyak RM50 seunit sebanyak 10 unit hasilnya anda dah menghasilkan keuntungan bersih RM500 pada bulan tersebut

2) Jual fanpage yang mempunyai 50 000 like dengan harga RM500

3) Buat servis tarik like dengan memasang skrip pada fan page klien dan kenakan caj RM100 untuk setiap customer (dapatkan 5 orang anda dah dapat untung bersih RM500)

4) Promosi produk affiliate yang mempunyai komisen RM50 seunit sebanyak 10 unit

Ada banyak lagi cara lain tapi 4 cara diatas adalah antara yang paling banyak mendapat sambutan dan paling banyak dilakukan oleh rakyat Malaysia

Cara no 1 dan 4 lebih kurang sama dan agak sukar dilakukan oleh kebanyakan orang dan sudah pasti anda memerlukan modal untuk pengiklanan betul x? Misalnya saya sendiri nak jual produk dropship saya laburkan lebih kurang RM30 sehari untuk memastikan produk dropship saya terjual.

Manakala cara no 2 – 3 nampak sukar bagi kebanyakan orang namun kalau anda tahu caranya sebenarnya sangat mudah. Pertama sekali anda mesti tahu bagaimana nak dapatkan like yang banyak kalau guna facebook ads untuk tarik like pun boleh tapi sudah pasti memakan kos betul x? saya ulang memakan kos yang sangat mahal.

Jadi apa macam mana ni? perhatikan pada no 3 pasang skrip app untuk tarik like. Disinilah rahsia yang x ramai orang tahu & tak ramai orang ambik peduli sedangkan mereka sedar mereka sanggup bayar berapa pun asalkan jumlah like page mereka meningkat dan anda sendiri mungkin dah pernah langgan servis untuk dapatkan like ini.

Kini dengan adanya skrip viral samurai x keluaran saudara Affendi Hussin masalah anda kini boleh diselesaikan dengan mudah. Dapatkan skrip viral samuraix ni dan pelajari cara nak pasang lalu lakukan teknik no 2 – 3 mulai minggu hadapan dan tak musthil RM500 – RM1000 atau lebih menjadi milik anda sebagai extra income untuk bulan-bulan yang seterusny..

Untuk melihat video yang saya hasilkan mengenai produk ini sila tonton video dibawah

Untuk dapatkan skrip ini sila layari http://internetmudah.com/blog/samuraix

 

Soal Jawab Clickbank part 2 ( VIDEO )

Assalamualaikum & salam sejahtera

 

Pejam celik sekarang sudah pertengahan bulan 4 tahun 2012. Pada tahun ini antara projek yang saya lakukan dan boleh dikatakan sangat mencabar adalah menjual produk fizikal melalui facebook. Lagipun jualan produk clickbank yang saya promosikan sudahpun autopilot nak lupakan terus pun tiada masalah sebab jualan tetap boleh maintain setiap 2 minggu tunggu payment dari clickbank jer jadi apa salahnya saya cuba sesuatu yang baru seperti menjual produk fizikal betul tak? saya ni budak baru belajar saya harap ada yang sudi berkongsi pengalaman atau tips dalam berniaga di facebook ni. Buat permulaan sekarang saya menjual produk mainan kanak-kanak :) (pasti ramai tanya ni)

Baiklah dalam post pada kali ni saya cuma nak tunjukkan video yang saya hasilkan percuma buat anda berkenaan soalan-soalan yang kerap saya terima melalui email.

Antaranya ialah:

1) cara menghasilkan link affiliate clickbank
2) cara sembunyikan link affiliate
3) Apa itu anchor text
4) WordPress atau blogpot
5) Berapa jumlah upload video ke youtube

(Untuk paparan yang lebih jelas anda boleh pilih setting HD dan tukar kepada full screen mode)

 

video bonus: Demo software article rewriter yang saya gunakan

 

Video Soal jawab sebelum ini pun saya ada buat mengenai :

  • Apa itu clickbank
  • Cara pilih produk di clickbank
  • kenapa perlu buat keyword research
  • kenapa perlu landing page?

Anda boleh rujuk pada post blog saya disini kalau  anda terlepas pandang –>  http://internetmudah.com/blog/video-asas-clickbank/

Mungkin ada yang tertanya-tanya saya ni masih aktif dengan clickbank ke? masih buat duit dengan clickbank? Atau dah berhenti.. sebenarnya saya tak lah aktif sangat sekarang sebab nak juga fokus pada sumber kewangan yang lain cuma seperti pendapatan dari clickbank , adsense & beberapa affiliate network yang lain sudah pun autopilot.

Ni antara bayaran yang baru diterima dari clickbank

kalau nak lepas tangan pun boleh sebab pendapatan tetap mengalir walaupun tak banyak tapi saya rasa dah lebih dari cukup dan saya perlu tambahkan lagi sumber kewangan. Bukan nak bersifat tamak tapi sebagai langkah berjaga-jaga lagipun saya tak banyak pakai duit pun semua saya simpan buat kahwin   simpanan masa hadapan untuk tujuan yang lebih penting. Itu lebih bagus betul tak?

Sekian buat masa ni kalau ada persoalan/komen/kritikan sila gunakan ruangan komen di bawah ok :)

Cek Clickbank Terakhir Buat Saya :(

Genap 3 tahun sudah kini saya bersama clickbank menjana pendapatan melalui Internet.. sungguh tidak sangka apabila tahun ini 2012 merupakan tahun terakhir saya menerima cek dari syarikat berkenaan.

Ini cek terakhir yang saya terima dari clickbank lepas ni tiada lagi cek.. tiada lagi waktu dimana setiap hari khamis saya akan semak di peti surat..  setiap hujung bulan tiada lagi penantian menunggu cek clickbank saya cair.. kenangan yang tak mungkin saya lupakan sampai bila-bila..

ini kerana…….

Clickbank telah menyediakan sistem pembayaran menggunakan wire transfer :D  Ini bermakna komisen akan dimasukkan terus ke akaun bank kurang dari tempoh 24 JAM!  Berita baik buat semua rakyat malaysia!  Tapi ada syaratnya.. Anda mestilah menerima cek paling kurang 2 kali kemudian barulah boleh memohon untuk menggunakan wire transfer..   dan minimum payout mestilah USD500 dan mereka juga akan kenakan caj sebanyak USD35 bagi setiap transaksi.

*kalau anda nak maklumat yang lebih tepat, sila hubungi bahagian support clickbank :) Mungkin peraturan sudah berubah.

ini dia bukti wire transfer yang saya terima dari clickbank dan paling best kurang dari 24 jam dah masuk akaun!  Rugi kalau anda tak berusaha untuk  jana pendapatan melalui clickbank ni. Clickbank ialah  duit poket sampingan saya yang paling lumayan…

Bagi anda newbie yang masih tak tahu asas bagaimana jana wang melalui clickbank rujuk video di post saya disini > http://internetmudah.com/blog/video-asas-clickbank/

Selain itu ada beberapa posting blog saya yang menarik
dan mendapat perhatian pembaca antaranya ialah:

1) kajian kes sniper site yang mendatangkan sehingga 1000 pelawat sehari buat saya.

- http://internetmudah.com/blog/sniper-site-di-muka-pertama-google-kaji-selidik/

2) Sumber trafik yang terbaik sepanjang 2011 yang menghasilkan pendapatan paling banyak..

- http://internetmudah.com/blog/kaji-selidik-sumber-trafik-terbaik-sepanjang-2011/

 

 

 

Video Asas Clickbank

Assalamualaikum & selamat sejahtera..

Saya ada hasilkan video mengenai asas clickbank, kandungan video adalah berdasarkan hasil pertanyaan yang kerap saya terima melalui email & saya harap video ini dapat memberi manfaat buat anda terutama anda yang masih baru nak bermula.. untuk mula menonton video pergi ke >>> http://www.screencast.com/t/jdPHS83oC

Antara yang terkandung dalam kandungan video ialah:

  • Apa itu clickbank
  • Cara pilih produk di clickbank
  • kenapa perlu buat keyword research
  • kenapa perlu landing page?

(saiz video besar sangat tak boleh nak masukkan dalam blog.. )

Anda juga boleh download video berkenaan pada bahagian details

Sebarang komen dan kritikan boleh diutarakan melalui komen dibawah atau komen pada bawah video tersebut :)

p/s: Jangan lupa tekan like pada bahagian atas video tersebut dan kongsikan di facebook anda jika anda mahu lebih banyak video percuma dari saya :D