Goyang kaki hype sangat ker? :D ok lah… sori-sori.. sales masuk secara automatik ok? hehe.. ni berkenaan post saya yang sebelum ni > http://internetmudah.com/blog/sniper-site-ranked-kat-google-dapat-hasil-cara-mudah/

perkara paling penting disini ialah kita harus mendapatkan kata kunci yang benar-benar berkualiti, mempunyai carian yang tinggi & juga lemah persaingan dari segi pemasaran SEO,

ini adalah hasil  satu produk yang saya promosikan dan berjaya rank dengan kata kunci yang saya target!


biar saya terangkan step by step  macam mana saya buat ok :)

Untuk langkah pertama macam biasa lah pilih produk dahulu yang anda mahu promosikan kemudian pergi ke google keyword tool untuk melakukan kajian kata kunci.

kemudian lihat kata kunci yang mempunyai jumlah competition yang tinggi (semakin tinggi semakin berkualiti keyword tersebut) kemudian lihat pada bahagian local monthly searches .. biasanya saya akan ambil yang atas 2000 ..  saya cari dalam 5 – 10 kata kunci dan savekannya di notepad :) Ini untuk memudahkan kita melakukan penyiasatan terhadap persaingan kata kunci tersebut pada google.

Dah dapat kata kunci ? (dalam 5 – 10 )

sekarang kita pergi ke google :) kaji setiap satu keyword tersebut dengan cara melihat berapa jumlah result yang keluar

ni antara contoh kata kunci yang telah saya kaji… cuba lihat berapa banyak result yang keluar? 383,000 sahaja..

tips: pastikan tidak lebih 400,000

kemudian cuba cari lagi dgn menggunakan intitle:keyword

lihat.. jumlah pesaing semakin kurang.. kini cuma 25,400 sahaja ..

tips: lagi rendah lagi bagus sebab kita akan jadikan keyword ni sebagai title blog kita.. :) (bawah 50,000 lagi best!)

kemudian akhir sekali lihat pula hasil dgn menggunakan phrase quote … “kata kunci”

wow! lagi rendah… ini lah kata kunci yang kita nak? ( bawah 10,000 lagi bagus)

jadi apa langkah seterusnya? Daftar domain (.com , .net atau .org) dengan keyword tersebut..

buat blog , letakkan content & buat backlink (jangan over sangat serang… slow-slow jer)

kurang dari 3 bulan insyaAllah blog anda akan berada di mata google :)

kenapa perlu ada intitle ?

jikalau kita taip intitle:keyword pada google  hasil yang keluar ialah laman yang mempunyai keyword tersebut pada halaman title/tajuk  mereka :)

kenapa perlu ada ” ” ??

sebenarnya ada 3 iaitu broad ,[exact] & juga “phrase” (digunakan oleh pengiklan adwords untuk mendapatkan trafik )

katakan produk yang mereka promosikan berkenaan cara hamil

trafik broad : datang dari keyword cara hamil , ibu mengandung , sukar hamil ( apa-apa sahaja yang berkaitan dengan cara hamil )
[trafik exact]: datang keyword cara hamil sahaja
“trafik phrase” : datang dari keyword  cara mudah hamil , cara berkesan untuk mudah hamil , mudah hamil usia pada 29 . (apa-apa sahaja yg berkaitan tetapi kata kunci utama masih lagi kekal)

sebab itu kita target trafik phrase tujuaanya ialah untuk mengetahui tahap kepayahan sesuatu keyword untuk dirank , jadi semakin rendah maksudnya semakin senang lah :)

jikalau ada yang perlu di perbaiki lagi marilah kita sama-sama bincangkan..  mana tahu kalau saya tersilap ker atau ada cara power lagi yang saya tak tau kan..

sebenarnya banyak lagi cara power ranger & cara pahlawan samurai.. tapi tak perlu lah rasanya beli software yg mahal2 kalau kita masih baru.. gunakan sahaja teknik percuma & asas dahulu :)

SELAMAT MENCUBA!

macam biasa sila tekan like FB di bawah kalau anda suka.. saya akan berikan banyak lagi tips kalau semakin ramai pelawat datang ke blog saya..

untuk belajar teknik lebih mendalam berkenaan pemasaran online dan buat duit melalui clickbank ni dapatkan produk saya pakej teknik clickbank

http://internetmudah.com/blog/ebook-teknik-clickbank-masih-lagi-berkesan/