Sales masuk sambil goyang kaki

Goyang kaki hype sangat ker? 😀 ok lah… sori-sori.. sales masuk secara automatik ok? hehe.. ni berkenaan post saya yang sebelum ni > http://internetmudah.com/blog/sniper-site-ranked-kat-google-dapat-hasil-cara-mudah/

perkara paling penting disini ialah kita harus mendapatkan kata kunci yang benar-benar berkualiti, mempunyai carian yang tinggi & juga lemah persaingan dari segi pemasaran SEO,

Percuma Audio Pemasaran Online

Ketahui juga Cara Menjual Tanpa Produk Sendiri. Isikan Nama & Email anda..

Maklumat Anda DIjamin Selamat!

ini adalah hasil  satu produk yang saya promosikan dan berjaya rank dengan kata kunci yang saya target!


biar saya terangkan step by step  macam mana saya buat ok :)

Untuk langkah pertama macam biasa lah pilih produk dahulu yang anda mahu promosikan kemudian pergi ke google keyword tool untuk melakukan kajian kata kunci.

kemudian lihat kata kunci yang mempunyai jumlah competition yang tinggi (semakin tinggi semakin berkualiti keyword tersebut) kemudian lihat pada bahagian local monthly searches .. biasanya saya akan ambil yang atas 2000 ..  saya cari dalam 5 – 10 kata kunci dan savekannya di notepad :) Ini untuk memudahkan kita melakukan penyiasatan terhadap persaingan kata kunci tersebut pada google.

Dah dapat kata kunci ? (dalam 5 – 10 )

sekarang kita pergi ke google :) kaji setiap satu keyword tersebut dengan cara melihat berapa jumlah result yang keluar

ni antara contoh kata kunci yang telah saya kaji… cuba lihat berapa banyak result yang keluar? 383,000 sahaja..

tips: pastikan tidak lebih 400,000

kemudian cuba cari lagi dgn menggunakan intitle:keyword

lihat.. jumlah pesaing semakin kurang.. kini cuma 25,400 sahaja ..

tips: lagi rendah lagi bagus sebab kita akan jadikan keyword ni sebagai title blog kita.. :) (bawah 50,000 lagi best!)

kemudian akhir sekali lihat pula hasil dgn menggunakan phrase quote … “kata kunci”

wow! lagi rendah… ini lah kata kunci yang kita nak? ( bawah 10,000 lagi bagus)

jadi apa langkah seterusnya? Daftar domain (.com , .net atau .org) dengan keyword tersebut..

buat blog , letakkan content & buat backlink (jangan over sangat serang… slow-slow jer)

kurang dari 3 bulan insyaAllah blog anda akan berada di mata google :)

kenapa perlu ada intitle ?

jikalau kita taip intitle:keyword pada google  hasil yang keluar ialah laman yang mempunyai keyword tersebut pada halaman title/tajuk  mereka :)

kenapa perlu ada ” ” ??

sebenarnya ada 3 iaitu broad ,[exact] & juga “phrase” (digunakan oleh pengiklan adwords untuk mendapatkan trafik )

katakan produk yang mereka promosikan berkenaan cara hamil

trafik broad : datang dari keyword cara hamil , ibu mengandung , sukar hamil ( apa-apa sahaja yang berkaitan dengan cara hamil )
[trafik exact]: datang keyword cara hamil sahaja
“trafik phrase” : datang dari keyword  cara mudah hamil , cara berkesan untuk mudah hamil , mudah hamil usia pada 29 . (apa-apa sahaja yg berkaitan tetapi kata kunci utama masih lagi kekal)

sebab itu kita target trafik phrase tujuaanya ialah untuk mengetahui tahap kepayahan sesuatu keyword untuk dirank , jadi semakin rendah maksudnya semakin senang lah :)

jikalau ada yang perlu di perbaiki lagi marilah kita sama-sama bincangkan..  mana tahu kalau saya tersilap ker atau ada cara power lagi yang saya tak tau kan..

sebenarnya banyak lagi cara power ranger & cara pahlawan samurai.. tapi tak perlu lah rasanya beli software yg mahal2 kalau kita masih baru.. gunakan sahaja teknik percuma & asas dahulu :)

SELAMAT MENCUBA!

macam biasa sila tekan like FB di bawah kalau anda suka.. saya akan berikan banyak lagi tips kalau semakin ramai pelawat datang ke blog saya..

untuk belajar teknik lebih mendalam berkenaan pemasaran online dan buat duit melalui clickbank ni dapatkan produk saya pakej teknik clickbank

http://internetmudah.com/blog/ebook-teknik-clickbank-masih-lagi-berkesan/

Comments

  1. @ man

    ops sori.. saya tak perasan.. lupa nak terangkan..sebab saya nak cepat..

    ok dah update …phewwwww~~

  2. betul bro.. ni yang selalu aku bgtau sape2 yang tanya aku pasal kw research..

    pilih phrase… jangan amik broad..jangan amik exact.. nk lagi cun, target US dan CA traffic je.. kuasa membeli online dari sana amatlah besar compared to negara lain..

  3. tu dia abang otai seo kita sudah mari… hehe… yup bro.. actually benda2 ni simple jer kan.. tapi sayang ramai yang buat2 x nampak yang dah nampak pulak x nak buat padahal x rugi apa pun… (sesetengah orang)

    saya lebih suka keep it simple & profit 😀

  4. InsyaAllah… bro pun mcm tu juga… kita sama-sama belajar.. saya pun still banyak lagi ilmu yang belum kuasai.. saya hanya kongsi apa yg sy tau & juga berkesan hasil dari pengalaman… :)

  5. salam..

    bro, kalau competition keyword tu low, tetapi global monthly searches memang high giler…keyword ciri2 ni okey tak untuk kita fokus?

  6. maksud bro competition di google result ke atau di google adword tool?

    kalau di google keyword tool… asalkan ada competition & ada kos yang dibayar oleh pengiklan ( lebih dari usd0.5 dollar mcm dalam report yg saya bagi tahu tu) .. keyword tersebut sudah ok untuk digunakan… :)

    sebenarnya simple jer benda ni.. cari keyword yang sanggup dibayar oleh pengiklan kemudian lakukan kajian terhadap keyword tersebut di google seperti yg saya tunjukkan dalam post ini.. kalau jumpa.. keyword tersebut sangat sesuai dan simpan senyap2.. jangan kasi orang tau… hehe,,

  7. peweet! wah, memang mantop lah bro, saya sangat teruja bila saya membaca ilmu yang telah disamapaikan oleh tuan… saya memang lemah dlm bab mencari keyword nih.. dengan penerangan yang tuan berikan dapatlah menambah dan memperbaikikan pengatahuan saya… tak sabar rasanya nak buat duit dari clickbank… good articles

  8. Saya guna cara ini:


    allintitle:katakunci anda

    Cara ni beri tahap saingan yang lebih tepat…malah banyak software2 yang dapatkan results guna ‘allintitle’.

    Dan berapa saingan yang baik? Kalau boleh dapat bawah 1000 (tak susah) dan carian atas 2000, tu ‘low hanging fruit’…senang dominate.

    Ada juga yang berpendapat tak kira berapa besar jumlah saingan (walaupun berjuta)…apa yang penting siapa yang berada di page 1 di Google. Kalau ada site2 seperti article sites dan web 2.0 sites di page 1, kita pun boleh dapat page 1 juga.

    Ada macam2 cara utk research ni, ikut mana yg selesa. :)

  9. Salam, perkongsian yang sangat berguna. tapi saya ada soalan tentang tulisan tuan berbunyi

    “wow! lagi rendah… ini lah kata kunci yang kita nak? ( bawah 10,000 lagi bagus)

    jadi apa langkah seterusnya? Daftar domain (.com , .net atau .org) dengan keyword tersebut..”

    saya ingin bertanya antara perkataan itu nak letak “-” atau dibiarkan bersambung?

    terima kasih

  10. Salam…..

    saya x berapa mahir dengan bahasa inggeris…
    rasa macam susah sikit….boleh bagi pendapat

  11. en zyan..nak tanya. kalau kita guna ” ” untuk kaji berapa pesaingan…maka dalam blog yang kita nak tulis nanti ..titlenya kena letakkan ” ” juga ke.

  12. nak tanya en Zyan..dalam tajuk Trafik Mudah Dan Pantas…macam mana ianya boleh menambahkan clik diblog click bank kita sedangkan kita hanya letakkan soalan saja atau adakah perlu letakkan link kita.

  13. kita perlu letakkannya dalam resources.. pelawat memang tak boleh klik tapi mereka akan copy paste link tersebut kat browser kalau mereka benar2 berminat :)

  14. salam…klu dalam google,keyword yg kita cari tu, hanya ada 3 results je, ok ke tuk kita gunakan..?

  15. Terima kasih yang teramat sangat dengan ilmu yang di kongsikan…mudah-mudahan lagi mencurah-curah rezeki Zyan sebab tak kedekut ilmu…

  16. saudara zyan saya baru dalam clickbank dan banyak belajar dari you tube sehingga lah saya jumpa zyan,banyak juga saudara zyan bantu saya dalam mempromosikan barang-barang clickbank. Saya tak paham tentang domain name,perlu bayar ke?

  17. Kalau nak ada domain sendiri seperti mcm blog saya ni internetmudah.com kena bayar tuan,

    Kalau domain percuma ialah seperi namadomain.blogspot.com :)

  18. Salam tuan.
    saya masih keliru mcm mane saya nk gunakan keyword yg saya dah perolehi untuk landing page saya. Contohnya~~ ?

  19. terima kasih utk semua ilmu yg zyan tunjukkan..namun,saya ada soalan nak tanya..saya sdh cari keyword yg sesuai,semua saya ikut contoh yg zyan berikan dlm laporan percuma clickbank..tp masalah ny,bile saya kaji keyword ny
    result ny lebih dri 500,000 result..dan hmpir suma keyword pun lebih kurang jumlah ny…so,tidak mengapakah kalau saya guna je keyword yg lbih dri 500,000 result,tp takut plak competiton sgt tggi..tkut xde sale n visitor..jd,apa
    pandangan zyan..tunjuk ajar dri sifu zyan diperlukan..hehe..bingung kepala ni
    sekarang..:)

  20. terima kasih utk semua ilmu yg zyan tunjukkan..namun,saya ada soalan nak tanya..saya sdh cari keyword yg sesuai,semua saya ikut contoh yg zyan berikan dlm laporan percuma clickbank..tp masalah ny,bile saya kaji keyword ny

    result ny lebih dri 500,000 result..dan hmpir suma keyword pun lebih kurang jumlah ny…so,tidak mengapakah kalau saya guna je keyword yg lbih dri 500,000 result,tp takut plak competiton sgt tggi..tkut xde sale n visitor..jd,apa

    pandangan zyan..tunjuk ajar dri sifu zyan diperlukan..hehe..bingung kepala ni

    sekarang..:)

  21. x dapat yang 500,000 dapat 700,000 pun masih ok :) sekarang google dah update sistem jadi x perlu risau sgt soal pesaing.. fokus pada kandungan yang berkualiti.. lebih terjamin :)

  22. Dengan penerangan dan tips yang agak terperinci membolehkan saya memahami akan apa itu SEO yang User friendly. Thanks