Testimoni WhatsApp Palsu Di Internet… Awas Ini Sangat Licik!

Sebenarnya dah lama saya ingin bongkarkan perkara ini..

Tapi saya tak berani kerana bimbang akan menjejaskan juru jual yang lain..

Tapi bila fikir balik apa gunanya saya sebagai seorang marketer kalau saya diamkan sahaja perkara ini?

Tugas saya adalah menyebarkan.. membantu lebih ramai orang ke arah yang lebih baik..

Jika dibiarkan lagi ramai orang yang akan rasa tertipu..

Mana taknya.. sebelum beli kita dah excited sangat sebab terpesona dengan testimoni-testimoni yang hebat!

Tapi bila dapat produk.. kita jadi hampa! Sedih! Kecewa! ohhhh…

Produk hanya indah khabar daripada rupa!

Saya harap anda dapat kongsi info ni dengan rakan-rakan anda yang lain supaya mereka tidak terkena… 🙂

Whatsapp Chat Palsu .. fake! fake! 

Tahukah anda begitu mudah nak buat testimoni whatsapp yang fake?

Ramai penjual online di Malaysia close sale menggunakan whatsApp . Disebabkan itu maka muncul lah penjual-penjual yang tiada etika.. Bukan semua ya! Segelintir.. Mereka gunakan fake testimoni untuk manipulasi emosi prospek agar mudah dan cepat percaya yang produk dia sangat bagus.

So macam mana nak buat testimoni whatsapp palsu?

Kena pakai dua hanphone ke? Lepastu taip dan reply sendiri?

Tak payah!  di google playstore ada app untuk buat semua ni.. tak payah beli hanphone baru..  cuba tengok video ni.

Jadi senang lah.. taip je panjang-panjang testimoni produk..

Cerita segala keindahan bulan dan bintang mengenai produk . Kemudian screenshot! Tadaaa.. siap!

Habistu Zyan.. macam mana nak kenal testimoni palsu dengan testimoni yang betul?

Ok cuba anda lihat testimoni antara produk yang saya tengah run sekarang iaitu spineed back support

 

  1. No telefon pengirim yang berlainan
  2. Ada gambar pengguna
  3. Testimoni nampak lebih santai
  4. Tak macam dibuat-dibuat

Ini hanya ciri-ciri yang ada pada gambar testimoni diatas..

Jika ada testimoni lain yang tak sama tapi ada ciri2 berikut saya dah yakin 80%..

Anda sendiri boleh nilai sebenarnya… gunakanlah mati hati anda.. chewahh… 

Sebagai peniaga saya pasti anda yang membaca artikel ini sudah melakukan yang terbaik untuk berlaku jujur..

Tahniah saya ucapkan! 🙂

Saya pasti hanya segelintir kalangan peniaga yang terdesak sahaja akan melakukan aktiviti haram ini yang penting mereka boleh buat duit..  mereka ni golongan yang tidak kisah apa impak pada orang lain.. hanya pentingkan diri sendiri sahaja!

Jemput share!

 

 

 

 


Share This